Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PMP cere demiterea ministrului Energiei şi comisie de anchetă parlamentară, ca urmare a situaţiei dezastruoase de la Complexul Energetic Oltenia

PMP cere demiterea ministrului Energiei şi comisie de anchetă parlamentară, ca urmare a situaţiei dezastruoase de la Complexul Energetic Oltenia

Un articol de: Redacția B1.ro - 06 Iun 2019, 18:30
PMP cere demiterea ministrului Energiei şi comisie de anchetă parlamentară, ca urmare a situaţiei dezastruoase de la Complexul Energetic Oltenia Politică

PMP îi solicită premierului Viorica Dăncilă să-l demită pe Anton Anton din funcția de ministru al Energiei, pentru că și-a demonstrat incompetența în acest post și pentru că a încercat să ascundă românilor cifrele dezastrului de proporţii de la Compania Energetică Oltenia (CEO).

De asemenea, Partidul Mișcarea Populară mai solicită înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară, pentru a se vedea cum au reuşit „băieţii deştepţi” să transforme Compania Energetică Oltenia într-o vacă de muls pentru actuala putere.

Raportul administratorilor CEO relevă o pierdere de 1,169 miliarde de lei în anul calendaristic 2018. S-au făcut încasări de 2,99 miliarde de lei şi cheltuielile au fost de 4,16 miliarde de lei. Practic, discutăm de mai bine de 25% pierderi raportat la cifra de afaceri. În condiţiile în care Statul Român, reprezentat de Ministerul Energiei, deţine 77,15% din acţiuni şi numeşte majoritatea membrilor Consiliului de Administraţie al CEO, avem de-a face cu o gaură neagră uriaşă pentru economia României. Singura soluție de „redresare” prezentată public se referă la disponibilizarea a 200 de angajaţi din cei 13.000 ai CEO.

Având în vedere pierderile din ani succesivi care nu au fost oprite, căpuşarea CEO şi faptul că există informaţii tot mai clar conturate că această companie a fost transformată într-un sat de vacanţă pentru clientela de partid a PSD – ALDE, PMP va cere, în Parlament, înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară pentru a se vedea cum au reuşit „băieţii deştepţi” să transforme CEO într-o vacă de muls pentru actuala putere”, a transmis PMP, într-un comunicat.

PMP mai acuză că, din cauza politicilor PSD și ALDE, s-a înregistrat o creştere record a importurilor de gaze naturale din Rusia, investitorii au fost goniți, iar presiunea pe firmele din Energie cu capital de stat este uriașă: PMP condamnă politicile publice ale Guvernului PSD – ALDE, care, în ultimii trei ani, a încercat, cu bună ştiinţă, să distrugă orice şansă a României de a-şi asigura independenţa energetică. Prin legi aberante au fost goniţi investitorii care ar fi vrut să exploateze gazele din Marea Neagră; prin OUG 114, s-a pus o presiune uriaşă pe firmele din Energie cu capital de stat, care ar putea duce la pierderea a 30% dn cifra de afaceri; Guvernul a invitat calul troian al Chinei să construiască reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă; s-a înregistrat o creștere record a importurilor de gaze naturale din Rusia”.

Citeşte mai multe despre:   PMP,   Anton Anton,   compania energetica oltenia