Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Legea defăimării propusă de Dragnea, desfiinţată de un deputat PMP: "E o ipocrizie. Cei care defăimează România sunt cei de la UDMR"

Legea defăimării propusă de Dragnea, desfiinţată de un deputat PMP: "E o ipocrizie. Cei care defăimează România sunt cei de la UDMR"

Un articol de: B1.ro - 17 Mar 2018, 14:59
Politică

Deputatul PMP Marius Paşcan intervine în scandalul celei mai noi propuneri a liderului PSD, Liviu Dragnea, şi anume legea defăimării.

Paşcan a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că iniţiativa legislativă referitoare la defăimare este "o ipocrizie şi un cinism" şi că, în realitate, "cei care defăimează România zi de zi, non-stop", sunt "partenerii de guvernare ai PSD" de la UDMR.

"Dragnea vrea să promoveze un proiect legislativ prin care să incrimineze defăimarea, să promoveze un proiect de lege prin care să spună 'A, Monica Macovei, ai spus ceva de rău de noi pe la Bruxelles, e defăimare!'. Poate o şi leagă. Vreau să îi spun ceva domnului Dragnea, unde face eroarea fundamentală. Cei care defăimează România zi de zi, non-stop, sunt partenerii săi de guvernare de la UDMR. Aceştia vorbesc România de rău pe unde apucă, dintotdeauna. Implicit o acţiune concretă prin Minority Safe Pack, acest pachet pe care îl promovează şi îl susţin, prin care încearcă să impună o directivă la nivelul Uniunii Europene privind autodeterminarea minorităţilor şi posibilitatea lor de a-şi declara aceste teritorii izolate, închise, gen aşa-zisul ţinut secuiesc, izolări de natură etnocentristă, le promovează susţinând consecvent şi, iată, provoacă tensiuni şi vorbesc de rău România pe unde apucă. Domnule, partenerii tăi, nu europarlamentarii a căror rol este să prezinte România şi problemele ei în adevărata lor lumină, nu cum vrei tu. E o ipocrizie, un cinism, o sfidare la adresa lucidităţii acestui popor", a susţinut Marius Paşcan, potrivit Agerpres.

Noua idee a liderului PSD, aceea de a propune o lege care "să dea posibilitatea statului român să sancţioneze defăimarea”, a stârnit critici dure, mai ales din partea politicienilor.
Șeful PSD a identificat deja și câțiva vinovați: europarlamentarii români care "mint şi defăimează despre propria ţară".
 

Citeşte mai multe despre:   Marius Pascan,   Liviu Dragnea,   legea defaimarii,   PMP