Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PMP pune guvernul la treabă: Viorica Dăncilă, obligată să aloce fonduri pentru Autostrada Unirii

PMP pune guvernul la treabă: Viorica Dăncilă, obligată să aloce fonduri pentru Autostrada Unirii

Un articol de: B1.ro - 29 Noi 2018, 12:29
PMP pune guvernul la treabă: Viorica Dăncilă, obligată să aloce fonduri pentru Autostrada Unirii Politică

Legea privind Autostrada Unirii, Iași – Tîrgu Mureș, inițiată de deputații Marius Pașcan, președinte executiv al PMP, și Petru Movilă, vicepreședinte PMP, parcurge ultima etapă înainte de a deveni un act care obligă Guvernul României să treacă la treabă. Președintele Klaus Iohannis va promulga astăzi legea în cadrul unei ceremonii speciale organizate la ora 17.00 la Palatul Cotroceni.

Inițiativa parlamentarilor PMP aduce o premieră în politica și administrația națională: Autostrada Unirii, Iași - Tîrgu Mureș, este prima autostradă care ar urma să se construiască printr-o lege. După promulgare, Viorica Dăncilă va fi obligată să aloce fonduri pentru această autostradă. PMP consideră că proiectele mari de infrastructură, cu impact major asupra dezvoltării României, trebuie să fie consolidate și pe mai departe prin legi. Doar așa putem obliga guvernele să facă investiții publice și să fie consecvente în implementarea unor proiecte cu impact pe termen mediu și lung.

Ne bucurăm că inițiativa PMP privind construcția Autostrăzii Unirii, Iaşi - Târgu Mureş,  un proiect încununat de succes în Anul Centenar, a fost susținută de parlamentari din toate partidele. Vom continua, în Parlament, acțiunea de prioritizare a marilor proiecte naționale, astfel încât să dăm putere de lege unor urgențe și să spunem astfel exact guvernelelor ce au de făcut.

 

Citeşte mai multe despre:   PMP