Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PMP, scrisoare deschisă către liderii partidelor în care solicită eliminarea pensiilor speciale şi reducerea la 300 a numărului de parlamentari

PMP, scrisoare deschisă către liderii partidelor în care solicită eliminarea pensiilor speciale şi reducerea la 300 a numărului de parlamentari

Un articol de: Traian Avarvarei - 24 Noi 2020, 17:15
PMP, scrisoare deschisă către liderii partidelor în care solicită eliminarea pensiilor speciale şi reducerea la 300 a numărului de parlamentari Foto: Eugen Tomac / Facebook Politică

Partidul Mişcarea Populară cere convocarea Birourilor permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru dezbaterea în plen a legii privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari şi primari, dar și reducerea la 300 a numărului de parlamentari.

În acest sens, preşedintele PMP Eugen Tomac a transmis o scrisoare deschisă către liderul PSD Marcel Ciolacu, preşedintele PNL Ludovic Orban, liderul USR Dan Barna şi cel al Pro România Victor Ponta în care solicită adoptarea acestor propuneri.

Ambele proiecte sunt la Camera Deputaţilor, for decizional.

 

 

PMP, scrisoare deschisă către liderii partidelor în care solicită eliminarea pensiilor speciale şi reducerea la 300 a numărului de parlamentari

 

 

Către:

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat (PSD)Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal (PNL)

Dan Barna, președintele Uniunii Salvați România (USR)

Victor Ponta, președintele Partidului Pro România 

Domnilor președinți,

Înainte de a îi minți pe români ce gesturi extraordinare facem, haideți să facem ceea ce românii așteaptă: să eliminăm  pensiile speciale și să reducem numărul de parlamentari la 300.

Pentru asta avem nevoie doar de UN VOT. 

Acest VOT trebuie dat în plenul Camerei Deputaților, pentru că legea privind eliminarea pensiilor pentru parlamentari și primari a fost adoptată de Senat și poate fi consultată aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=17277

Adoptate doar articolele în care sunt vizate pensiile pentru politicieni astfel încât să fim siguri că nu sunt contestate la pachet cu celelalte pensii speciale care trebuie eliminate pentru că sunt furt.

Tot doar de UN VOT ne mai desparte reducerea numărului de parlamentari la 300. Legea este adoptată de Senat și trebuie să mai dăm UN VOT în Camera Deputaților. Proiectul de lege poate fi consultat aici:http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=16813

Dacă există voință astăzi, mâine, joi aceste două legi pot fi votate la distanță și așa demonstrăm că știm să ne respectăm angajamentul față de cetățeni.

Avem nevoie de UN VOT, doar un UN VOT ne desparte. 

Ambele proiecte sunt ale PMP, atât cel privind eliminarea pensiilor speciale, cât și cel privind reducerea numărului de parlamentari la 300, mai e nevoie însă de voință politică și de UN VOT pentru a fi aplicate.

UN VOT pentru a Mișca România!

Eugen TOMAC,

Președinte PMP

‘Pe fondul valului de populism şi ipocrizie generat de PSD şi USR – PLUS, care au anunţat demisia mai multor parlamentari pentru a nu beneficia de pensii speciale, Partidul Mişcarea Populară i-a solicitat astăzi lui Marcel Ciolacu, încă preşedinte al Camerei Deputaţilor, să pună pe ordinea de zi proiectul iniţiat de PMP privind eliminarea pensiilor speciale (PL-x nr. 42/2019), proiect adoptat deja de Senat”, transmit reprezentanții partidului.

Totodată, liderul PMP Eugen Tomac precizează că “doar un vot” ne desparte de reducerea numărului de politicieni, un subiect extrem de controversat în țara noastră deși românii au votat la referendum acest lucru.

„Acest VOT trebuie dat în plenul Camerei Deputaților, pentru că legea privind eliminarea pensiilor pentru parlamentari și primari a fost adoptată de Senat. Ar fi suficient să fie Adoptate doar articolele în care sunt vizate pensiile pentru politicieni astfel încât să fim siguri că nu sunt contestate la pachet cu celelalte pensii speciale care trebuie eliminate pentru că sunt furt.

Tot doar de UN VOT ne mai desparte reducerea numărului de parlamentari la 300. Legea este adoptată de Senat și trebuie să mai dăm UN VOT în Camera Deputaților”, a declarat Eugen Tomac, preşedintele PMP.

 


 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   PMP,   Eugen Tomac