Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PMP susține creșterea alocării bugetare pentru cultură la 1,5% din PIB. Eugen Tomac: Nu se poate să fim națiunea lui Eminescu, Brâncuși, Enescu, și să tratăm cu atâta indiferență acest sector

PMP susține creșterea alocării bugetare pentru cultură la 1,5% din PIB. Eugen Tomac: Nu se poate să fim națiunea lui Eminescu, Brâncuși, Enescu, și să tratăm cu atâta indiferență acest sector

Un articol de: Traian Avarvarei - 20 Noi 2020, 15:18
PMP susține creșterea alocării bugetare pentru cultură la 1,5% din PIB. Eugen Tomac: Nu se poate să fim națiunea lui Eminescu, Brâncuși, Enescu, și să tratăm cu atâta indiferență acest sector Foto: Eugen Tomac / Facebook Politică

Liderul PMPEugen Tomac, a prezentat joi, 19 noiembrie, Programul de guvernare al partidului și măsurile pe care le consideră esențiale în următorii patru ani. Între acestea se numără creșterea alocării bugetare pentru cultură la 1,5% din PIB.

 

 

PMP susține creșterea alocării bugetare pentru cultură la 1,5% din PIB

 

 

Programul de guvernare al Partidului Mişcarea Populară (PMP)cuprinde aproximativ 200 de proiecte şi măsuri concrete care, odată aplicate, vor ajuta România să facă un pas semnificativ înainte din punct de vedere economic, social, administrativ.

Între prioritățile aprtidului condus de Eugen Tomac este și cultura.

Nu se poate să fim națiunea lui Eminescu, Brâncuși, Enescu, și să tratăm cu atâta indiferență cultura. De 30 de ani, toți creatorii de cultură și toți cei care promovează cultura au fost ignorați de decidenții politici. PMP va merge în Parlament și la orice negocieri politice cu propunerea ca finanțările pentru cultură din România să se alinieze la standardele aplicate în celelalte state europene și să avem 1,5% din PIB alocat pentru cultură”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

PMP propune, de asemenea, elaborarea unei strategii pe termen mediu și lung cu privire la susținerea culturii naționale, precum și protejarea și promovarea culturii pe plan extern. În același timp, PMP va dezvolta un pachet de legi pentru îmbunătățirea cadrului legislativ existent cu privire la protejarea patrimoniului național.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

O imagine care portretizează dezinteresul clasei politice față de cultură este cea a Hotelului Concordia, o clădire monument din capitala României unde, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie 1858, s-a votat Unirea, și care astăzi arată ca o ruină. Pentru noi, cultura este la fel de importantă ca sănătatea sau educația. PMP își asumă un partener activ și loial al tuturor celor care își doresc să facem mai multe lucruri pentru cultura română”, a concluzionat Eugen Tomac, președintele PMP.

 

 

Eugen Tomac: PMP, cel mai mare adversar al politizării instituţiilor din învăţământ şi sănătate

 

 

Totodată, într-un interviu acordat Agerpres, Eurgen Tomac a precizat că PMP este cel mai mare adversar al politizării instituţiilor din învăţământ şi sănătate. Acesta a trans un semnat de alarmă afirmând că politizarea este dușamnul Educației, care “ne-a dus în punctul în care avem un grad de analfabetism funcţional fără precedent în societatea românească”.

“Indiscutabil că rezultatele se vor vedea atunci când în mod real se va produce o depolitizare în ceea ce priveşte managementul din educaţie (...). Depolitizare şi spargerea monopolului care există în sănătate la ora actuală. Nu poţi face performanţă atât timp cât depinzi de un decident politic ineficient", a punctat Tomac.

Citeşte mai multe despre:   Eugen Tomac,   PMP,   cultura,   PIB