Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PMP vrea să preia numele de PD-L. Traian Băsescu: Vor fi negocieri cu PNL. Democrat-liberalii au câștigat de două ori Președinția și de trei ori Primăria Capitalei (VIDEO)

PMP vrea să preia numele de PD-L. Traian Băsescu: Vor fi negocieri cu PNL. Democrat-liberalii au câștigat de două ori Președinția și de trei ori Primăria Capitalei (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Aug 2020, 19:36
PMP vrea să preia numele de PD-L. Traian Băsescu: Vor fi negocieri cu PNL. Democrat-liberalii au câștigat de două ori Președinția și de trei ori Primăria Capitalei (VIDEO) Politică

Traian Băsescu a anunțat că PMP va negocia cu PNL pentru a prelua numele de PD-L. El speră că va fi posibil ca formațiunea să poarte încă de la alegerile generale din 2020 denumirea partidului care a câștigat de două ori Președinția României și de trei ori Primăria Capitalei.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

PMP vrea să preia numele de PD-L


 

Traian Băsescu a făcut anunțul luni seară, în direct pe B1 TV, la „Bună, România” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe când comenta mișcările politice din Capitală, unde PMP nu a fost primit în alianța creată de PNL și USR-PLUS. Eurodeputatul a explicat că nu exclude varianta ca formațiunile conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș să fi avut o asemenea atitudine față de PMP tocmai pentru a sabota candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei.

„Este o variantă pe care eu nu o exclud, cum nu exclud nici varianta ca PNL să se bucure de un eventual eșec al PMP, adică să nu treacă pragul, în speranța absorbirii PMP, numai că noi lucrăm acum și chiar vom avea negocieri cu PNL să ne permită să reluăm numele tradițional al PD-L, care este un partid care a dat două funcții de Președinte al României și trei mandate de primar general. Deci este un partid care, din păcate, și-a răsturnat propria istorie – e adevărat, o istorie nouă – în mod mult prea ușor în tradiția Brătienilor. PD-L, repet, este un partid care a câștigat de trei ori Primăria Capitalei și de două ori Președinția României”, a spus Traian Băsescu.

Întrebat dacă asta înseamnă că PMP se pregătește să redevină PD-L, el a răspuns: „Se pregătește să aibă o negociere cu PNL, să fie de acord să preluăm numele de PD-L, care s-a topit în PNL cu ocazia fuziunii”.

Referitor la formalități și la posibilitatea ca acestea să presupună în mod obligatoriu și un acord din partea PNL, Traian Băsescu a explicat: „Noi nu știm ce condiții de radiere a PD-L s-au pus și pentru a nu deschide procese inutile de schimbare a numelui trebuie să ne înțelegem cu ei pentru a fi de acord să preluăm numele PD-L, pentru un motiv simplu – toți membrii PMP sunt PD-L-iști. PD-L-iști care n-au vrut să devină urrmași ai lui Brătianu. Au zis, nu vrem urmașii Brătienilor, vrem să cinstiți, urmașii lui Petre Roman, că asta suntem!”.
 

Democrat-liberalii au câștigat de două ori Președinția și de trei ori Primăria Capitalei


 

Întrebat dacă se reia tradiția PD-L chiar și din punct de vedere al oamenilor sau totul se va rezuma la denumire, Traian Băsescu a afirmat: „Păi, nu numai cu numele! Noi sperăm că tot mai mulți dintre cei care regretă dispariția PD-L să vină la masă. Eu nu o să dau nume. Oricine vrea să revină în PD-L va fi binevenit dacă reușim această schimbare de nume după alegeri. După alegerile locale”.

Despre posibilitatea ca PMP să figureze sub denumirea de PD-L la alegerile generale din 2020, Traian Băsescu a subliniat: „Sperăm că va fi posibil, da!”NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu