Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PNL atacă Guvernul Cioloș pe tema indemnizațiilor pentru mame: Tehnocrații fug de responsabilitate, iar deficitul demografic se află la cote alarmante

PNL atacă Guvernul Cioloș pe tema indemnizațiilor pentru mame: Tehnocrații fug de responsabilitate, iar deficitul demografic se află la cote alarmante

Un articol de: - 31 Mar 2016, 14:48
Politică

Vicepreședintele PNL, Sulfina Barbu, acuză Guvernul Cioloș că fuge de responsabilitate în cazul indemnizațiilor pentru mame.

Camera Deputaţilor a adoptat cu unanimitate de voturi proiectul de lege prin care mamele vor avea indemnizatii de 85% din salariu indiferent de perioada de concediu şi care elimină plafonul de 3.400 de lei pentru părinţii care câştigă mai mult de atât. (Detalii AICI)

După ce Guvernul a cerut Parlamentului să indice şi sursa de finanţare pentru aplicarea acestei legi, Sulfina Barbu îi acuză pe tehnocrați că nu au verificat rapoartele care arată că deficitul demografic în România se află la cote alarmante.

"Sigur, Executivul poate să aibă argumente, dar este oarecum o fugă de responsabilitate, din moment ce lucrul acesta îl afirmi, dar nu vii în Parlament, acolo unde legea a fost dezbătută şi aprobată”, a declarat Sulfina Barbu pentru RFI.

Vicepreședintele liberal precizează că "PNL susţine cu adevărat măsuri reale pentru a stimula reducerea deficitului demografic în România, care astăzi se află la cote alarmante. Aceste date sunt şi la dispoziţia Executivului, foarte multe dintre ele sunt puse la dispoziţie chiar de către Executiv. Doi: ne uităm pe rapoartele Executivului referitoare la încasările pe taxe şi impozite şi gradul de colectare, ANAF-ul spune că există deja un excedent. Mai este loc pe acest domeniu al colectării de mai bine, în sensul că ANAF-ul poate să aducă mai mulţi bani, dacă lucrează mai eficient şi implementează un sistem de management mai eficient".

 

Citeşte mai multe despre:   liberali,   Sulfina Barbu
 
 
 
Loading...