Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PNL cere comisie parlamentară de anchetă pentru încercările lui Dragnea de a intimida jurnaliştii care fac dezvăluiri despre afacerile cu TelDrum

PNL cere comisie parlamentară de anchetă pentru încercările lui Dragnea de a intimida jurnaliştii care fac dezvăluiri despre afacerile cu TelDrum

Un articol de: B1.ro - 12 Noi 2018, 19:02
PNL cere comisie parlamentară de anchetă pentru încercările lui Dragnea de a intimida jurnaliştii care fac dezvăluiri despre afacerile cu TelDrum Politică

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a anunţat că formaţiunea din conducerea căruia face parte solicită înfiinţarea unei comisii de anchetă cu privire Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal după demersul instituţiei de a ameninţa cu sanţiuni publicaţia Rise Project exact după ce aceştia au publicat informaţii bombă despre Liviu Dragnea şi compania Tel Drum.

"Partidul Naţional Liberal solicită comisie de anchetă cu privire la Autoritatea de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal şi la demersul acestei instituţii împotriva unei instituţii de presă independente, ameninţând această instituţie cu amendă şi cu presiune dacă nu dezvăluie sursele de informaţii. Ce poate fi mai antieuropean şi mai antidemocratic decât să soliciţi unei instituţii de presă să facă publice sursele de informaţii?", a declarat, luni, la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL, prim-vicepreşedintele Raluca Turcan, conform news.ro.

Raluca Turcan arată că prin astfel de acţiuni se creează premiza ca o instituţie a statului român "să funcţioneze din nou la comanda unei singure persoane şi să intimideze o instituţie de presă liberă care a ajuns în posesia unor documente, ce e drept foarte relevante, legate de domnul Liviu Dragnea".

"Gândiţi-vă că mâine oricare dintre dumneavoastră aţi putea fi în aceeaşi situaţie. Oricare dintre dumneavoastră aţi putea ajunge victima unei instituţii care trebuie să fie independentă, dar care de fapt acţionează la comandă politică, îngrădindu-vă activitatea şi spiritul pe care dumneavoastră trebuie să îl respectaţi şi orice instituţie de presă trebuie să le respecte, acela de a informa cetăţenii într-un mod echilibrat, imparţial şi corect", a mai spus Turcan.

După ce pe 5 noiembrie, jurnaliştii Rise Project au publicat primul articol de dezvăluiri din ancheta "TeleormanLeaks", ANSPDCP a trimis o notificare prin care solicită divulgarea surselor în cazul anchetei legate de valiza cu documentele Tel Drum. Publicaţia spunea că este ameninţată cu o amendă de 20 de milioane de euro. Întrebat joi despre această notificare, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că nu ştie nimic.
 

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Raluca Turcan