Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PNL cere demisia directorului Muzeului Național de Artă după "prânzul oferit de Viorica Dăncilă" exact în sala unde a fost depus Regele Mihai: ”Este o blasfemie”

PNL cere demisia directorului Muzeului Național de Artă după "prânzul oferit de Viorica Dăncilă" exact în sala unde a fost depus Regele Mihai: ”Este o blasfemie”

Un articol de: B1.ro - 24 Noi 2018, 21:10
PNL cere demisia directorului Muzeului Național de Artă după "prânzul oferit de Viorica Dăncilă" exact în sala unde a fost depus Regele Mihai:  ”Este o blasfemie” Politică

Organizarea unui mese oferite de Guvernul României cu ocazia primirii unei delegaţii a Parlamentului European în Sala Tronului din Muzeul Naţional de Artă, fix în locul în care a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai, a oripilat PNL-ul.

Liberalii au catalogat acest gest drept ''o blasfemie" şi cer demisia directorului Muzeului Naţional de Artă, Liviu Constantinescu. 

”Solicităm şi demisia directorului de la Muzeul de Artă al României pentru că a semnat acest contract. Solicităm noului ministru, de urgenţă, să emită un ordin de ministru care să interzică organizarea de dineuri de banchete de petreceri , de botezuri asa cum se organizeaza acum în sala tronului. E inacceptabil şi e o blasfemie asupra simbolurilor naţionale”, a spus prim-vcepreședintele PNL Iași, Adrian Muraru, într-o conferință de presă la Iași, potrivit hotnews.ro.

În replică, Liviu Constantinescu, directorul interimar al MNAR, susţine că dineul a fost aprobat Ministerul Culturii, iar conducerea muzeului nu avut nicio răspundere.

”Tot ceea ce se întâmplă în spațiile istorice este reglementat prin ordin al ministrului culturii din 2013. Există două posibilități- se organizează pe bază de contract pentru evenimente culturale sau prin aprobarea Ministerului Culturii. Aici a fost o solicitare a Secretariatului General al Guvernului aprobată de Ministerul Culturii pe care muzeul trebuia să o aducă la îndeplinire”, a spus Liviu Constantinescu. 
Acesta a susţinut că nu poate fi acuzat de lipsă de respect față de memoria Regelui Mihai și a amintit că angajații muzeului au vegheat trei zile și trei nopți la catafalcul Regelui, anul trecut.

Directorul a mai spus că nu este pentru prima oară când au fost organizate astfel de manifestări, iar luni va fi organizat un nou eveniment pentru Casa Regală.

Prânzul de lucru care a fost organizat miercuri, în Sala Tronului, de Cabinetul Dăncilă, cu ocazia vizitei unor oficiali europeni în frunte cu președintele Parlamentului European, și care a scandalizat opinia publică a fost aprobat de ministrul George Ivașcu, între timp remaniat.

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Viorica Dancila