Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PNL cere dezbaterea în regim de urgență a inițiativei legislative privind abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Florin Roman: Solicităm tuturor partidelor să ne susțină (VIDEO)

PNL cere dezbaterea în regim de urgență a inițiativei legislative privind abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Florin Roman: Solicităm tuturor partidelor să ne susțină (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 24 Noi 2020, 10:14
PNL cere dezbaterea în regim de urgență a inițiativei legislative privind abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Florin Roman: Solicităm tuturor partidelor să ne susțină (VIDEO) Foto: Florin Roman / Facebook Politică

PNL a cerut dezbaterea în regim de urgență a inițiativei legislative de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a solicitat tuturor partidelor să susțină proiectul liberalilor.

 

PNL cere votarea azi, în plen, a inițiativei sale privind abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

 

„Prima observație pe care vreau să o fac e că PNL nu acceptă acest privilegiu pentru parlamentari, PNL fiind adeptul constant al pensiilor plătite în baza contribuției.

Al doilea lucru: din punctul de vedere al PNL, singura soluție pentru eliminarea pensiilor speciale o reprezintă abrogarea articolului 11 din Statului senatorilor și deputaților. Nu există altă soluție care să rezolve pe deplin întreaga problemă.

Azi am depus o solicitare de convocare a Birourilor Permanente Reunite, prin care cerem, prin procedură de urgență, convocarea BPR pentru ora 10.00. Așteptăm ca acesta să trimită la Comisia de statul proiectul PNL, blocat din iulie, pentru a fi votat azi în plen. Noi am depus această inițiativă de la începutul anului, dar ea e blocată de Marcel Cioalcu și PSD la nivelul Biroului Permanent.

Azi cerem partidelor să susțină solicitarea PNL și să dăm un vot în Comisia de statut și în plen pentru proiectul de lege care abrogă capitolul 11. Dacă nu vom abține acest sprijin azi la nivelul Parlamnetului, angajamentul ferm al PNL e ca, în prima zi de lucru a noii sesiuni parlamentare, prima lege pe care pe care o abroga noua majoritate va fi cea privind pensiile speciale ale parlamentarilor”, a declarat Florin Roman, liderul deputațior liberali.

Roman a explicat apoi că sunt doar trei situații în care parlamentarii rămân fără pensii speciale: cea de condamnare penală, cea în care alesul depune o cerere scrisă și cea a abrogării în totalitate.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

 

Marcel Ciolacu a anunțat că va demisiona din Parlament pentru a nu primi pensie specială. Reacția PNL

 

Decizia vine după ce, luni seară, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va „demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială”. „La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum”.

„Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei”, a mai scris Ciolacu, pe Facebook.

PNL, însă, a explicat apoi că Ciolacu nu-și va pierde pensia specială în urma acestui gest, deoarece mai are un mandat plin de parlamentar.

Liberalii au susținut că e chiar în puterea actualului Parlament, dominat de PSD, eliminarea pensiilor speciale și dacă Marcel Ciolacu și-ar fi dorit cu adevărat să nu mai existe aceste privilegii, ar fi supus la vot inițiativa legislativă a PNL, care e blocată în Parlament. Altfel, anunțul liderului social-democrat nu e decât „o simplă butaforie politicianistă”.

„În loc să apeleze la artificii ale imposturii în campania electorală, Marcel Ciolacu ar putea elimina acest tip de beneficii imorale printr-o simplă decizie, supunând la vot modificarea legislativă necesară, care este susținută de PNL și se află blocată în Parlament, respectiv abrogarea articolului 49 din Statutul senatorilor și deputaților. În caz contrar, anunțul demisiei sale în ultima zi de mandat este o simplă butaforie politicianistă. Marcel Ciolacu va fi în continuare beneficiar al pensiei speciale de parlamentar, iar în cel mai fericit caz îi sunt reduse doar câteva zile din calculul acestei pensii speciale, au transmis liberalii. 

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Florin Roman,   eliminarea pensiilor speciale,   pensii speciale