Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PNL cere revocarea Avocatului Poporului. Florin Roman: Renate Weber este Avocatul celor de la PSD şi ALDE

PNL cere revocarea Avocatului Poporului. Florin Roman: Renate Weber este Avocatul celor de la PSD şi ALDE

Un articol de: Bogdan Pitaru - 12 Aug 2020, 14:20
PNL cere revocarea Avocatului Poporului. Florin Roman: Renate Weber este Avocatul celor de la PSD şi ALDE Politică

Liderul deputaţilor PNL Florin Roman a cerut, la începutul plenului reunit al Parlamentului de miercuri, preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului să aprobe cererea de revocare a Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului.


 

PNL vrea revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului


 

 

„În data de 22.06.2020, liderii de grup de la Camera Deputaţilor şi Senat ai PNL, Daniel Fenechiu şi subsemnatul am depus cererea de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber, despre care noi spunem că nu mai este demult Avocatul Poporului, este Avocatul celor de la PSD şi ALDE. Am aşteptat să repartizaţi această solicitare către comisiile juridice şi bineînţeles nu aţi făcut acest lucru. La ora actuală ni s-a spus că nici nu au primit şi prin urmare nu pot să dea raport pe această cerere de revocare. Am rugămintea către cei doi preşedinţi ai Camerei şi Senatului să solicite comisiilor juridice să se reunească şi să ia în considerare solicitarea noastră de revocare a Avocatului Poporului. Dle Ciolacu, dle Cazanciuc, vă adresez respectuos această solicitare şi vă reamintesc că împreună cu prietenii dvs de la CCR, peste 5.000 de persoane au ieşit din spital şi Guvernul nu a avut instrumentele necesare controlării epidemiei”, a afirmat Florin Roman de la tribuna plenului Camerei. 

 

 

Ludovic Orban: Avocatul Poporului a pierdut complet legătura cu poporul și nu-i pasă de sănătatea și viața românilor 


 

 

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că a fost șocat de decizia Avocatului Poporului, Renate Weber, de a ataca la Curtea Constituțională Legea carantinării. Șeful Guvernului a amintit faptul că autoritățile nu au putut lua nicio măsură în privința a 5.000 de români infectați cu coronavirus, după o acțiune similară a Avocatului Poporului. Faptul că Weber a decis să atace la CCR Legea carantinei după ce a văzut efectele vidului legislativ îi demonstrează lui Orban că acesteia nu-i pasă de sănătatea românilor.ULTIMA ORĂ! Nicușor Dan îşi începe mandatul în FORȚĂ! Iată primii doi oameni pe care-i DĂ AFARĂ!

„Am fost șocat de decizia Avocatului Poporului de a ataca din nou legea la CCR. Readuc aminte că urmare a sesizării Avocatului Poporuluii și a deciziei CCR, autoritățile executive, cele sanitare trei săptămâni nu au avut la dispoziție nicio pârghie legală pentru a impiedica răspândirea virusului. Aproape 5000 de persoane infectate s-au putut mișca fără posibilitatea Guvernului de a institui vreo măsură de carantinare, izoalre sau tratare. Plus toate persoanele contact. Nici în cazul lor nu am putut lua măsuri. Sunt zeci de mii de români care fie au fost indectați fie era posibil să fie infectați și nu am putut lua nicio măsură.

După această măsură care a provocat clar o creștere a numărului de cazuri și de decese, să ataci din nou o lege care a trecut prin Parlament tocmai ca urmare a deciziei CCR... Deja îmi arată că Avocatul Poporului a pierdut complet legătura cu poporul și că nu-i pasă de sănătatea și viața românilor. 

După o decizie catastrofală de a ataca la CCR baza legală pentru apărarea sănătății și vieții românilor, care a avut efectele pe care le-a avut, să mai ataci încă o dată la CCR o lege care nu are alt scop decât a permite luarea măsurilor împotriva epidemiei, mie se pare o acțiune împotriva vieții și sănătății românilor”, a declarat Ludovic Orban.


 

Citeşte mai multe despre:   Florin Roman,   PNL,   Renate Weber,   Avocatul Poporului