Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PNL depune cerere în instanţă pentru dizolvarea companiilor municipale. Consilieri liberali vor sesiza şi Curtea de Conturi pentru recuperarea prejudiciului (VIDEO)

PNL depune cerere în instanţă pentru dizolvarea companiilor municipale. Consilieri liberali vor sesiza şi Curtea de Conturi pentru recuperarea prejudiciului (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 25 Noi 2018, 12:32
PNL depune cerere în instanţă pentru dizolvarea companiilor municipale. Consilieri liberali vor sesiza şi Curtea de Conturi pentru recuperarea prejudiciului (VIDEO) Politică

PNL a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută duminică, depunerea la Tribunalul Bucureşti a unei chemări în judecată prin care se solicită desfiinţarea companiilor municipale. Această solicitare vine după ce Curtea de Apel Bucureşti a stabilit definitiv că acestea au fost înfiinţare printr-o hotărâre ilegală deoarece nu s-a întrunit votul a două treimi din consilierii municipali

"Facem o chemare în judecată pe care o vom depune la Tribunalul Bucureşti prin care să solicităm anularea societăţilor, anularea actelor constitutive şi dizolvarea acestor societăţi. Prin hotărârea pe care Tribunalul o va pronunţa vor fi numiţi şi lichidatori care vor avea ca scop lichidarea patrimoniului acestor societăţi.

Vă spun că am hotărât cu toţii să facem această acţiune şi eu îi voi sprijini pe candidaţii PNL la Primăria Municipiului Bucureşti tocmai după ce doamna Gabriela Firea într-un mod cu totul lipsit de responsabilitate a hotărât că nu va da curs hotătârii Curţii de Apel de săptămâna trecută. Din punctul meu de vedere ca avocat, doamna Firea are obligaţia să facă aceste demersuri singură. Doamna Firea are obligaţia să ceară dizolvarea acestor companii. A anunţat că nu o va face, a anunţat că aceste companii vor merge mai departe şi acest lucru nu poate fi acceptat de PNL.

În încheiere vreau să vă spun că noi, toţi cetăţenii din municipiul Bucureşti, am fost grav prejudciaţi, 600 de milioane de euro au fost transferaţi către aceste companii, în municipiu nu se vede absolut nimic, nu vedem niciun rezultat a acestei 'investiţii' a doamnei Firea şi în acest context cred că aceste societăţi trebuie dizolvate cât mai repede", a afirmat avocatul care reprezintă PNL.

De asemenea, PNL va depune şi o sesizare la Curtea de Conturi pentru ca inspectorii să verifice prejudiciul creat în urma înfiinţării acestora şi să apoi să demareze procedura de recuperarea a acestuia.

"Membrii PNL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor sesiza Curtea de Conturi pentru a dispune un control imediat la aceste companii pentru constatarea prejudiciului şi recuperarea de la cei vinovaţi. Colegii noştri vor înainte în cadrul CGMB o hotărâre pentru desfiinţarea acestor companii paralel cu acţiunea noastră în instanţă", a completat Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Primarul General, Gabriela Firea, a anunţat că societăţiile înfiinţate vor funcţiona în continuare, în ciuda deciziei Curţii de Apel Bucureşti care a anulat definitiv hotărârile Consiliului General prin care acestea au fost înființate.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

„Nu s-a transferat niciun patrimoniu de la Municipiu către companii, prin urmare sub nicio formă nu s-ar fi putut pune problema, condiţionalitatea, ca votul înfiinţării să fie de două treimi, ci un vot de majoritate simplă, jumătate plus unu. Nu s-a dezmembrat absolut nimic din patrimoniul Municipiului Bucureşti către companiile municipale nou înfiinţate, care vor continua să lucreze de mâine dimineaţă. Nu s-a întâmplat nimic, ele nu sunt radiate de la Registrul Comerţului. Dacă s-ar pune problema radierii ar fi vorba despre un nou proces pe care domniile lor ar trebui să îl câştige – deocamdată nu au câştigat un proces de radiere -şi câtă vreme societăţile nu sunt radiate, ele sunt legal înfiinţate şi vor funcţiona în continuare. Această dezbatere – două treimei, jumătate plus unu – probabil va continua şi se va elucida, sunt convinsă, în perioada următoare”, a declarat, joi seară, Gabriela Fire.

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Gabriela Firea,   Ionel Danca