Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PNL pune tunurile pe Guvern. Doi importanţi miniştri, acuzaţi de punerea în pericol a vieţii pacienţilor din spitale

PNL pune tunurile pe Guvern. Doi importanţi miniştri, acuzaţi de punerea în pericol a vieţii pacienţilor din spitale

Un articol de: - 17 Apr 2018, 07:44
PNL pune tunurile pe Guvern. Doi importanţi miniştri, acuzaţi de punerea în pericol a vieţii pacienţilor din spitale Politică

Opoziţia pune tunurile pe doi dintre cei mai importanţi miniştri ai Cabinetului condus de Viorica Dăncilă.
Vicerpeşedintele PNL Florin Roman a afirmat luni că moţiunea simplă pe Sănătate, decisă în cadrul Biroului Executiv al partidului, îi vizează pe ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi pe cel al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Liberalii susţin că cei doi miniştri sunt ''principalii vinovaţi'' pentru "haosul" produs în sistemul de salarizare din domeniu.

"Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal a luat astăzi decizia ca PNL să depună o moţiune simplă la Camera Deputaţilor împotriva ministrului Sănătăţii, doamna Pintea. Nu o vom uita nici pe doamna Olguţa Vasilescu, întrucât noi considerăm că cei doi miniştri sunt principalii vinovaţi pentru punerea în pericol a vieţii pacienţilor din spitale, pentru haosul în sistemul de salarizare, pentru dezastrul în aprovizionarea cu medicamente", a declarat luni Florin Roman, potrivit Agerpres.

Liberalul a prezentat presei şi mai mulţi fluturaşi de salariu primiţi de la diferite persoane din sectorul sanitar care atestă scăderea veniturilor.
"Continuă să ne vină fluturaşi de la oameni, sunt pierderi evidente şi o să vă dau un exemplu, spun eu, concludent. La nivelul Spitalului Judeţean Alba unde sunt 1.400 de salariaţi, 400 au câştigat la salariu şi sunt fericiţi, o mie au pierdut la salariu şi sunt total nefericiţi", a spus Roman.

El a adăugat că se prefigurează o nouă criză - cea a medicamentelor oncologice.

La rândul său, liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat că cele două "ministrese" sunt responsabile pentru "dezastrul care a fost provocat în sistemul de salarizare şi acum în sistemul de salarizare din Sănătate".
 

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Florin Roman,   Ludovic Orban,   Sorina Pintea,   Lia Olguta Vasilescu