Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PNL depune o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Anton Anton: Guvernul a creat un haos legislativ. Blochează producția națională proprie și dă țara pe mâna rușilor

PNL depune o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Anton Anton: Guvernul a creat un haos legislativ. Blochează producția națională proprie și dă țara pe mâna rușilor

Un articol de: Elena Stanciu - 10 Apr 2019, 12:51
Foto: captură gov.ro Politică

PNL depune, miercuri, la Camera Deputaților, o moțiune simplă împotricva ministrului Energiei Anton Anton

Intitulată "S.O.S sectorul energetic! PSD și ALDE duc România în beznă!", moțiunea conține o serie întreagă de reproșuri la adresa lui Anton Anton și a Guvernului din care face parte. 

Liberalii precizează că Guvernul a creat un haos legislativ, iar una dintre consecințele acestui fapt este creșterea prețului final la energia electrică. 

”Prețurile finale la energie electrică au crescut cu peste 20% în 2018 față de nivelul din 2015. Prețurile finale la gaz natural au crescut cu peste 15%. Aceasta este consecința faptului că Guvernul PSD-ALDE a crescut taxele, a creat un haos legislativ, iar consumatorii nu își cunosc drepturile pe care le au într-o piață liberă. Mai grav este că piața a fost afectată de distorsiuni majore întrucât atât ANRE, cât și companiile mari în care statul român este acționar majoritar sau semnificativ, au fost deprofesionalizate și politizate prin angajarea “în masă” a unor rude, apropiați sau oameni de partid ai liderilor PSD-ALDE”, se arată în textul moțiunii, potrivit HotNews.ro. 

Amintind de recenta situație de la Brașov, unde locuitorii orașului au rămas timp de câteva ore fără energie electrică după ce o stație de transformare a luat foc, inițiatorii moțiunii susțin că, în tot acest timp, ”adevăratul ministru al energiei, Daniel Chițoiu” creștea ”obraznic indemnizațiile oamenilor puși de ALDE în conducerea Electrica SA”. 

”Recent, aproape jumătate dintre locuitorii orașului Brașov au rămas, ore întregi, fără energie electrică după ce o stație de transformare a cedat, luând pur și simplu foc, din cauza lipsei investițiilor la Electrica, companie în care statul are putere de decizie, pentru că deține 48,8% din acțiuni. În tot acest timp, preocuparea adevăratului ministru al energiei, Daniel Chițoiu, era cum să mărească la un nivel obraznic indemnizațiile oamenilor puși de ALDE în conducerea Electrica SA. Vorbim despre indemnizații de 10 000 – 15 000 de euro pe lună, adică de peste 20 de ori mai mari decât cele ale Enel România sau Engie, în profund dispreț față de milioanele de români și miile de angajați ai Electrica S.A. care supraviețuiesc, de la o lună la alta, cu salariul minim pe economie”, se mai arată în textul moțiunii.

Totodată, cei de la PNL precizează că la ”Transelectrica situația investițiilor este dezastruoasă”, iar ”la Transgaz, Guvernul refuză să aprobe revizuirea planului de dezvoltare a rețelei pe 10 ani pentru că firmele controlate de PSD nu au garanția că vor câștiga contractele de modernizare și dezvoltare a proiectelor de infrastructură pe care conducerea societății se încăpățânează să le facă, chiar dacă rușilor nu le sunt pe plac”.

În același document se vorbește și despre taxele impuse prin O.U.G. 114/2018, despre care liberalii spun că ”au îngreunat și mai mult situația sectorului energetic”. 

”Guvernul PSD-ALDE blochează producția națională proprie și dă țara pe mâna rușilor, făcând-o dependentă de resursele din import! (...) Singura preocupare a alianței PSD-ALDE este plasarea de oameni incompetenți și obedienți, fii sau fiice, veri sau verișoare, amante, nore sau gineri în funcții de decizie în companiile din domeniul energetic și sifonarea de bani pentru clientela politică a PSD-ALDE”, se mai arată în textul moțiunii. 
 

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Anton Anton
 
 
 
Loading...