Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PNL va contesta la CCR Legea privind combaterea spălării banilor, votată de două ori. Turcan: Dictatura PSD-ALDE nu are limită!

PNL va contesta la CCR Legea privind combaterea spălării banilor, votată de două ori. Turcan: Dictatura PSD-ALDE nu are limită!

Un articol de: B1.ro - 24 Oct 2018, 15:37
PNL va contesta la CCR Legea privind combaterea spălării banilor, votată de două ori. Turcan: Dictatura PSD-ALDE nu are limită! Politică

Liberalii vot sesiza Curtea Constituțională cu privire la legea de implementare a Directivei pentru spălarea banilor în cazul căreia PSD-ALDE au votat de două ori, a anunțat liderul deputaților PNL, Raluca Turcan

”Dictatura PSD-ALDE nu are limită!

După ce proiectul de lege privind spălarea banilor a picat la vot în Camera Deputaților, coaliția PSD-ALDE a reluat votul și a trecut proiectul care paralizează societatea civilă din România.

ONG-urile care ajutau bolnavi, oameni vulnerabili din punct de vedere social – victime ale violenței în familie, persoane abuzate, oameni afectați de sărăcia severă – sunt asimilate societăților comerciale și vor fi nevoite să raporteze date pe care nu le pot gestiona. În loc să ajute oamenii aflați în dificultate, ONG-urile vor completa declarații și vor da cu subsemnatul la Oficiul pentru Prevenirea și Spălarea Banilor.

Majoritatea lui Dragnea lasă zeci de mii de beneficiari ai acestor asociații în suferință, boală și sărăcie. Există o excepție! ONG-urile aparținând minorităților naționale vor fi scutite de aceste obligații. Acesta este trocul prin care Dragnea ține la perfuzie majoritatea parlamentară. PNL va ataca la CCR această lege.

Liviu Dragnea mai are majoritate în Camera Deputaților doar prin hoție și șantaj!”, scris Raluca Turcan pe Facebook. 

Reprezentanții USR au anunțat, la rândul lor, că susțin demersul de contestare la CCR a acestei legi. 

Legea pentru combaterea spălării banilor a trecut după ce, inițial, proiectul a picat prin neîntrunirea numărului de voturi. Ulterior votul s-a reluat, iar legea a trecut. PSD și-a adus toți oamenii în sală și a reușit să strângă 170 de voturi.

Liviu Dragnea a explicat miercuri, după ce Legea privind spălarea banilor a trecut în Camera Deputaților, la al doilea vot, că voturile unora dintre parlamentari nu au fost contorizate inițial, motiv pentru care s-a decis reluarea procedurii. Liviu Dragnea a vorbit inclusiv despre o posibilă mână criminală care ar fi manipulat sistemul de vot din Camera Deputaților. 

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Raluca Turcan