Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PNL vrea grup de lucru pe tema refugiaților: România trebuie să ofere răspunsuri clare privind această problemă

PNL vrea grup de lucru pe tema refugiaților: România trebuie să ofere răspunsuri clare privind această problemă

Un articol de: - 07 Sep 2015, 16:41
PNL vrea grup de lucru pe tema refugiaților: România trebuie să ofere răspunsuri clare privind această problemă Politică

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că va cere formarea unui grup de lucru pe tema refugiaților din care să facă parte și parlamentari la întrunirea parlamentarilor din comisiile de specialitate cu miniştrii de externe şi interne Bogdan Aurescu şi Gabriel Oprea.

"Este inutil să creem o stare de îndoială şi suspiciune în rândul populaţiei în legătură cu acest eveniment extrem de important. România are, ca stat membru al UE, avantaje şi prijilegii, dar, în egală măsură, şi responsabilităţi. Chiar dacă nu există tratate specifice, consider că România trebuie să facă parte din această mare familie europeneană şi să ofere răpunsuri clare serioase şi responsabile la această problemă pentru a nu genera îngrijorare în rândul populaţiei şi partenerilor externi", a spus Stroe luni, în cadrul unei conferințe de presă, citat de Mediafax.

El a arătat că cei doi miniştri trebuie să răspundă în legătură cu faptul că România este printre puţinele ţări care mai au reprezentanţe diplomatice în Siria şi care este situaţia solicitărilor de viză sau repatriere a cetăţenilor români de origine sirian.

Stroe a spus că autorităţile române trebuie să răspundă şi care sunt criteriile de selecţie de împărţire a refugiaţilor între ţările membre, dacă vor fi găzduiţi cu prioritate cetăţenii sirieni creştini şi care sunt costurile estimative pentru asigurarea condiţiliilor de găzduire. Totodată, de interes pentru populație, a mai subliniat Stroe, sunt și răspunsurile în privinţa planului de reacţie în cazul în care vor intra în România elemente teroriste.

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Bogdan Aurescu,   Gabriel Oprea