Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ponta, atac la Stroe cu privire la proiectul Codului rutier: Ați încercat să împăcați capra cu varza

Ponta, atac la Stroe cu privire la proiectul Codului rutier: Ați încercat să împăcați capra cu varza

Un articol de: B1 TV - 25 Sep 2013, 15:42
Ponta, atac la Stroe cu privire la proiectul Codului rutier: Ați încercat să împăcați capra cu varza Politică

Premierul Victor Ponta a cerut, în Guvern, ca proiectul Codului Rutier să fie dezbătut şi adoptat cât mai curând, fără a se mai încerca "să se împace capra cu varza", după ce ministrul de Interne, Radu Stroe, afirmase că tocmai acest lucru îl doriseră unele persoane în procesul de dezbatere publică.

”Vă rog frumos, pe toţi miniştrii, domnul ministru Stroe, Varga, Cazanciuc, mai spuneți odată că avem codul silvic, rutier, insolvenței, au lucrat specialiști, le-am pus pe site de luni de zile, nu le citește nimeni, dar lumea e împotrivă. Lumea. Unii sunt împotrivă fără să le citească”, a spus Ponta în cadrul ședinței de Guvern.

Ministrul de Interne Radu Stroe i-a răspuns premierului, precizând că ”nu poți să împaci și capra, și varza”.

"Dumneavoastră aţi încercat", i-a replicat premierul Ponta.

"Nu, n-am încercat. Trebuie să avem o lege severă, pentru că nu ne putem juca cu viaţa oamenilor, cu oamenii care rămân schilozi pe viaţă, nu ne putem juca cu sănătatea publică. Cei care au altă dorinţă sunt liberi să nu mai circule dacă li se pare foarte aspru", a răspuns Stroe.

Dialogul celor doi a continuat, premierul subliniind că nu ştie "cine-i capra, cine-i varza", dar Codul trebuie adoptat pentru că este în interes public.

Nu doar ministrul Radu Stroe a fost luat la rost de premier în ultima şedinţă de guvern. Victor Ponta i-a cerut şi ministrului delegat pentru marile proiecte să lămureasca problema podului de la Agigea. Mai întâi în Guvern, apoi în presă.

”Domnul Şova, v-am rugat să mă informaţi rapid, probabil o să avem şi în timpul zilei, cum e cu podul de la Agigea. Ideea e următoarea: sunt o mulţime de lucrări în ţara asta pe care nu le-a mai reparat nimeni de la Ceauşescu încoace. Şi el vine sorocul. Vreau să ştiu sigur că e nevoie de acest lucru, că durează cât mai puţin. În timpul şedinţei o să vreau să daţi detalii, după aceea şi presei. Înțeleg preocuparea celor din zonă, dar nici nu ne putem asuma riscul să se prăbuşească. Deci stimați colegi, noi suntem cu treaba, altii cu criticatul”, a continuat Victor Ponta.

Explicaţii au fost cerute şi ministrului Sănătăţii.

”Mă mai informaţi cum merg negocierile cu medicii, pentru că vreau să rămânem în dialog şi să găsim tot ceea ce este omeneşte posibil să facem pentru revendicările medicilor”, a completat premierul.

Ponta îl atacă pe Radu Stroe pe tema Codului rutier
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Sedinta de Guvern