Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ponta confirmă documentul privind desființarea DNA: Da, am semnat acest acord!

Ponta confirmă documentul privind desființarea DNA: Da, am semnat acest acord!

Un articol de: - 26 Iul 2012, 14:36
Ponta confirmă documentul privind desființarea DNA: Da, am semnat acest acord! Foto: gandul.info Politică

Premierul Victor Ponta a recunoscut că a semnat înțelegerea liderilor USL cu Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, prin care se stabilește desființarea tuturor instituțiilor de luptă împotriva corupției – DNA, Curtea Constituțională și ANI. (Vezi AICI documentele)

Însă, susține Ponta, el a semnat doar prima pagină din documentul respectiv, în timp ce neagă existența celeilalte părți din acest document, care conține exact punctele principale.

Am semnat acest acord” a spus Ponta, după care a citat din documentul respectiv, care spune că punctele acordului vor fi redactate în perioada dintre 18 iulie și ”până la debutul campaniei electorale parlamentare.”

Totuși, documentul semnat pe 13 iulie 2012 stabileşte și o listă de obiective comune. "Conducerea Uniunii Social Liberale (USL) este de acord cu lista obiectivelor propuse", se arată în în prima pagină din acest "Acord", pagină asumată prin semnătură de Victor Ponta. Printre aceste obiective, desfiinţarea celor mai importante instituţii de luptă împotriva corupţiei. Documentul a fost confirmat pentru B1 TV de Mircea Dogaru, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, care a spus și că aceste obiective au fost discutate separat cu liderii USL. (Detalii AICI)

Primul ministru a negat existența listei cu obiective.

”Nu am văzut niciodată acele pagini, nu le-am semnat și nu au nicio legătură cu acordul nostru” a spus premeirul.

Ponta, precizări privind înțelegerea USL-Sindicatul militarilor disponibilizați
Embed:
 
Într-un comunicat oficial al USL se arată că nu a existat niciun document detaliat referitor la anumite obiective asumate de Uniune alături de CNSC.

"Uniunea Social Liberală condamnă manipularea mizerabilă promovată în media, din zona preşedintelui suspendat Traian Băsescu, cu privire la acordul semnat între USL şi Consiliul Naţional al Socieăţii Civile (CNSC). O privire, nici măcar foarte atentă, arată oricui că ceea ce a semnat conducerea USL cu CNSC este o declaraţie de intenţie şi nu are nicio legătură cu documentele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Anexa prezentată în presă nu face obiectul acordului de colaborare! Ea nu a fost adusă la cunoştinţa conducerii USL şi foarte multe din punctele incluse pe respectiva Anexă nu vor fi recunoscute de USL", se arată într-un comunicat al Uniunii transmis joi către Mediafax.

USL afirmă "în mod ferm" că "cel puţin o parte din aceste puncte sunt inacceptabile pentru a fi parte a unei înţelegeri între organizații care îşi desfăşoară activitatea într-un stat democratic".

"USL susţine în mod ferm activitatea independentă a DNA, ANI şi Curţii Constituţionale, precum şi integritatea acestor instituţii, dar şi a întregului sistem de justiţie din România. Activitatea şi integritatea acestor instituţii nu pot face obiectul niciunui protocol", se mai arată în comunicat.Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   acord,   Curtea Constitutionala,   ANI,   DNA