Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ponta: Cred că în acest moment proiectul Roşia Montană e închis. Ca premier va trebui să găsesc alte soluții (VIDEO)

Ponta: Cred că în acest moment proiectul Roşia Montană e închis. Ca premier va trebui să găsesc alte soluții (VIDEO)

Un articol de: - 09 Sep 2013, 14:04
Ponta: Cred că în acest moment proiectul Roşia Montană e închis. Ca premier va trebui să găsesc alte soluții (VIDEO) Politică

Victor Ponta a declarat, luni, la Guvern, că proiectul Roșia Montană va fi respins de urgență în Senat și mai apoi în Camera Deputaților și că va încerca să găsească alte soluții pentru crearea de locuri de muncă în acea zonă.

Am văzut declaraţia (lui Crin Antonescu, n.r.), cred practic că în acest moment proiectul este închis", în condiţiile în care şi Vasile Blaga, liderul PDL, s-a pronunţat împotrivă şi "nici in PSD nu eram foarte clar într-o direcţie sau în alta. Vreau să mă asigur că proiectul va fi pus pe ordinea de zi a Senatului și se va respinge. Eu ca prim-ministru va trebui să găsesc alte soluții pentru crearea locurilor de muncă”, a declarat Ponta.

Totodată, premierul a specificat că a trimis proiectul în Parlament deoarece a vrut să evite implicarea Guvernului în diferite procese.

Votul trebuia să se dea de Parlament pentru că nu voiam ca noi, ca miniștri, să fim responsabili pentru contracte luate de domnul Băsescu și celelalte guverne anterioare. Pozițiile politice s-au anunțat și sunt foarte clare. Vom avea procese, însă nu vreau ca eu sau alți miniștri să fim acuzați de subminarea economiei naționale. Vreau să fie dat votul pentru încheierea acestei proceduri”, a arătat șeful Guvernului.

Acesta a explicat că protestele care au avut loc în țară în ultimele zile au contat în luarea acestei decizii.

Sigur că sunt foarte importante protestele. Poate că ar fi fost mai bine să existe o dezbatere mai lungă, dar dacă s-a luat decizia, s-a luat. Să intrăm rapid în procedura de respingere. Avem și declarația președintelui Blaga care votează tot pentru respingere”, a mai spus Ponta.

Senatul- în procedură de urgență să respingă proiectul. Îl trimit și la Cameră pentru respingere și gata”, a încheiat premierul.

Ponta: Cred că în acest moment proiectul Roşia Montană e închis
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Crin Antonescu,   Vasile Blaga,   vot,   Senat,   Camera Deputatilor