Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ponta: Dacă la turul II există un singur român care vrea să voteze şi nu poate, pleacă toţi de la MAE. Meleşcanu: De ce să demisionez, că am făcut să voteze mai mulţi români? (VIDEO)

Ponta: Dacă la turul II există un singur român care vrea să voteze şi nu poate, pleacă toţi de la MAE. Meleşcanu: De ce să demisionez, că am făcut să voteze mai mulţi români? (VIDEO)

Un articol de: - 16 Noi 2014, 17:35
Ponta: Dacă la turul II există un singur român care vrea să voteze şi nu poate, pleacă toţi de la MAE. Meleşcanu: De ce să demisionez, că am făcut să voteze mai mulţi români? (VIDEO) Politică

Cozile neputinţei din diaspora ţin deja capul de afiş al presei internaţionale. Mii de români stau la rânduri interminabile în oraşele din întreaga lume, încercând să-şi exercite dreptul legal de a vota în turul II al alegerilor prezidenţiale.

Nervozitatea creşte pe măsură ce se apropie ora de închidere a urnelor şi, cu siguranţă, foarte multe persoane nu vor apuca să-şi exercite un drept legal. (Detalii despre situaţia din diaspora – AICI)

Acum mai puţin de două săptămâni premierul Victor Ponta promitea în direct pe B1 TV că dacă la turul al II-lea va exista vreun cetăţean român care nu va putea vota, va demite tot ministerul de Externe. Declaraţia sa este explicită şi poate fi urmărită în materialul video de mai jos.

Ponta: Dacă un român nu va reuși să voteze în străinătate, pleacă tot MAE


Ministrul de Externe va fi cred că la Londra , toţi secretarii de stat şi conducerea Ministerului de Externe vor fi la Berlin, la Paris, unde au fost probleme în trecut, iar le-am spus foarte clar: pe 16 noiembrie trebuie să voteze toţi românii care vor să voteze. Dacă rămâne un român care a vrut să voteze şi care din cauza organizării nu a votat, pleacă toată echipa de la MAE. Cât mai sunt încă prim-ministru pot să iau încă asemenea măsuri, după aceea le va lua domnul Tăriceanu. Deci lucrurile clar se vor îndrepta” (Premierul Victor Ponta, 4 noiembrie 2014, Materialul integral - AICI)

Între timp, actualul ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, pur şi simplu s-a întors duminică de la Paris la Bucureşti pentru a vota, deoarece a fost imposibil ca el să-şi poate exercita acest drept în capitala Franţei. Întrbat de reporteri dacă va demisiona, Meleşcanu a susţinut că nu are nici un motiv, deoarece au votat mai mulţi români decât în turul I...

Meleșcanu s-a întors la București ca să voteze


De ce să demisionez, că am făcut să voteze mult mai mulți români decât în turul 1? Credeți că asta e? Responsabil pentru ce? Că aplic prevederile legale?” (Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, 16 noiembrie 2014, Materialul integral - AICI)


Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Teodor Melescanu