Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ponta, despre cazul Lukoil: Guvernul e pregătit să ia decizii pentru a salva locurile de muncă. Problema trebuie tratată serios, nu fac polemici (VIDEO)

Ponta, despre cazul Lukoil: Guvernul e pregătit să ia decizii pentru a salva locurile de muncă. Problema trebuie tratată serios, nu fac polemici (VIDEO)

Un articol de: - 09 Oct 2014, 19:53
Ponta, despre cazul Lukoil: Guvernul e pregătit să ia decizii pentru a salva locurile de muncă. Problema trebuie tratată serios, nu fac polemici (VIDEO) Politică

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, legat de cazul Lukoil, că Guvernul este pregătit să ia toate deciziile necesare pentru a salva locurile de muncă și pentru a avea încasări legale la buget.

"Din punctul de vedere al Guvernului toate companiile trebuie să respecte legea. Oricine nu respectă legea, oricine evazionează bugetul de stat, evident că trebuie să plătească. Vom lua toate deciziile necesare pentru a salva locuri de muncă și pentru a avea încasările legale la buget. Însă asemenea lucruri se discută în mod serios, deciziile se iau pe baza unei analize făcută de specialiști, nu la nervi, nu la tulburare. Și nu în scop politic și electoral. Vă garantez că Guvernul are toate aceste probleme, care țin de Guvern, sigur că da, în analiză, alături de celelalte instituții ale statului. Am discutat, deja, cu celelalte instituții care au atribuții privind securitatea națională, privind securitatea energetică a României. Și, repet, asemenea declarații tulburate, la televizor, nu pot decât să facă rău", a declarat premierul.

„Orice rafinărie din România - sunt mai multe, nu este una singură - am datele acum oficiale, pe primele trei trimestre a plătit către bugetul de stat consolidat în jur de 2,7 miliarde de lei noi, deci cam o sută de milioane de dolari pe lună, dincolo de taxele locale”, a spus Ponta.ț
„Domnul preşedinte Băsescu nu cunoaşte legea. Nu erau banii mei pe care mi i-a dat Lukoil, erau taxe, impozite, accize, contribuţii de asigurări sociale, tot ceea ce plăteşte o companie. (...) De asta am spus că preşedintele este extrem de neregătit pentru o persoană publică: o companie în pierdere nu plăteşte impozit pe profit, dar o companie chiar şi pe pierdere plăteşte absolut toate celelate taxe şi impozite mai puţin cei 16% la profit”, a arătat Ponta.

„Există instituţii ale acestui stat care trebuie să vadă în orice situaţie şi pentru orice fel de companie care are o încărcătură strategică ce măsuri legale şi constituţionale putem să luăm. Dar, vă rog frumos, o companie nu pleacă din ţară că e nervos preşedintele la ora trei. Haideţi să tratăm lucrurile cu înţelepciune şi să ne gândim la buna funcţionare a statului”, a răspuns Ponta.

Președintele Traian Băsescu a declarat joi că Guvernul trebuie să fie pregătit să preia rafinăria de la Ploiești în cazul în care vineri Lukoil nu reia producția.
 

Ponta: Problema Lukoil trebuie tratată serios

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Lukoil,   locuri de munca