Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ponta, despre o reunificare a României cu Moldova: România nu e Rusia, noi nu luăm teritorii cu forţa

Ponta, despre o reunificare a României cu Moldova: România nu e Rusia, noi nu luăm teritorii cu forţa

Un articol de: - 10 Oct 2014, 20:07
Foto: gov.ro Politică

O reunificare a României cu Republica Moldova nu va fi realizată decât prin voinţa cetăţenilor din cele două ţări, deoarece România face parte dintr-un sistem de valori european şi transatlantic şi nu ia teritorii cu forţa, nefiind Rusia, a declarat premierul Victor Ponta, aflat în Moldova.

"România nu e Rusia. Noi nu luăm teritorii cu forţa. Dacă vreodată, pe parcursul vieţii mele, a copiilor noştri, cei care trăiesc aici, pe malul ăstaal Prutului, şi cu cei care trăiesc pe malul celălalt vor dori ei - eu aş vota pentru, dar nu-i suficient votul meu - să ne reunim, evident că asta ar fi voinţa şi eu cred că ar fi un lucru bun. Dar cu forţa să vină România peste Prut şi să ia Moldova, să ia regiunea găgăuză, asta nu se va întâmpla niciodată, pentru că România face parte dintr-un sistem de valori, european, transatlantic, unde nimeni nu vine cu forţa şi ia pe cineva", a spus Ponta la Publika TV.

El a adăugat că prin forţă a fost luată Basarabia de către Uniunea Sovietică, ceea ce România nu va face niciodată.

Citeşte mai multe despre:   Romania,   Rusia,   Republica Moldova
 
Loading...