Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ponta, despre realegerea lui Boc: PDL şi-a păstrat în frunte un mărunt activist comunist

Ponta, despre realegerea lui Boc: PDL şi-a păstrat în frunte un mărunt activist comunist

Un articol de: - 15 Mai 2011, 11:28
Ponta, despre realegerea lui Boc: PDL şi-a păstrat în frunte un mărunt activist comunist Politică

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, duminică dimineaţa, în cadrul unei conferinţe de presă, că PDL "şi-a păstrat în frunte un mărunt activist comunist", referindu-se la realegerea lui Emil Boc în funcţia de preşedinte al formaţiunii democrat-liberale.

PDL a rămas astăzi, în 2011, singurul partid din România care şi-a ales în frunte un fost activist al Partidului Comunist Român. Dacă PSD, PNL, PC şi UDMR au înţeles că România trebuie schimbată la 21 de ani de la revoluţie, PDL şi-a păstrat în frunte un mărunt activist comunist şi încearcă să readucă România la vremurile de dinainte de ‘89”, a declarat Ponta.

Liderul formaţiunii social-democrate a precizat că PDL a arătat că este  "total incapabil" să accepte că România trebuie schimbată, preocupându-se doar de problemele sale interne.

„Ieri, Partidul Democrat Liberal, partidul de guvernământ din România, încă, a dovedit că este total incapabil să se schimbe, este total incapabil să accepte că România trebuie schimbată, a dovedit că este interesat doar de problemele sale interne, de clientela sa politică, şi nu de ceea ce românii aşteaptă de la un partid politic”, a spus acesta.

Victor Ponta a declarat că PDL a arătat că va continua să meargă pe "ideea de stagnare", de sărăcie şi inegalitate dintre membrii partidului şi ceilalţi "20 de milioane de oameni".

„În sală se află în acest moment 1500 de nomenclaturişti, de oameni care trăiesc foarte bine, de oameni care nu au fost atinşi de criză, de oameni care au mai mulţi bani decât în urmă cu doi ani, au mai multe avantaje, au mai multă bunăstare (...). PDL ne-a dovedit, dacă mai era nevoie, că a decis şi va merge în continuare pe ideea de stagnare, pe ideea de sărăcie, pe ideea de inegalitate între cei 1500 care stau în huzur şi în bogăţie (...) şi cei 20 de milioane de români", a mai spus Ponta.

În încheiere, liderul PSD a lansat un apel la adresa USL şi a românilor, cărora le-a cerut sprijinul pentru schimbarea unui guvern care "care promovează în continuare incompetenţa, corupţia, clientelismul".

, „Din punctul nostru de vedere (n.r. - USL), este necesar cu atât mai mult să facem tot ce ţine de noi, să facem un apel către oamenii care vor să vadă un viitor pentru această ţară să schimbăm guvernul Boc. Dacă Emil Boc nu-şi dă demisia, vom face tot ce ţine de noi să-l schimbăm în perioada imediat următoare, să schimbăm un guvern care a promovat şi care promovează în continuare incompetenţa, corupţia, clientelismul şi stagnarea nostră în sărăcie şi în inegalitate".

„Ceea ce mai era de dovedit despre PDL s-a dovedit aseară”, a spus Ponta, adăugând că USL trebuie să acţioneze, cu sprijinul celor 20 de milioane de români, pentru a schimba guvernul Boc.

La rândul său, liderul PNL, Crin Antonescu, a participat la conferinţa de presă ce a avut loc la sediul USL.

Ponta despre realegerea lui Boc la şefia PDL

Citeşte mai multe despre:   Emil Boc,   Victor Ponta,   PDL,   PSD,   PNL