Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ponta, despre scandalul votului în diaspora: Vom propune ca declarația pe proprie răspundere să fie descărcată online (VIDEO)

Ponta, despre scandalul votului în diaspora: Vom propune ca declarația pe proprie răspundere să fie descărcată online (VIDEO)

Un articol de: - 03 Noi 2014, 13:36
Ponta, despre scandalul votului în diaspora: Vom propune ca declarația pe proprie răspundere să fie descărcată online (VIDEO) Politică

Premierul Victor Ponta a susținut luni o conferință de presă pe tema scandalului la votul din diaspora, acolo unde sute de oameni nu au mai apucat să voteze, deși au stat ore întregi la cozi.

Astfel, liderul PSD i-a asigurat pe toți românii din străinătate că lucrurile vor decurge altfel în turul doi din 16 noiembrie, astfel încât toți cetățenii să-și poată exercita dreptul de vot.

„Fiecare cetățean român oriunde se află trebuie să poată să-și exercite dreptul de vot. Vom face tot ce ține de instituțiile publice pentru ca în 16 nov să nu existe nici măcar un cetățean român care să nu poată vota, vom face tot ce ține de guvern, de MAE. Îi asigur pe toți că prin măsurile pe care le luăm pe 16 noiembrie vor putea să-și exercite dreptul constituțional la vot”, a spus Victor Ponta.

Potrivit acestuia, procedura de vot a fost întârziată din cauza completării formularelor prin care fiecare trebuie să declare pe proprie răspundere că nu mai votează în altă secție de votare. În acest sens, premierul spune că va propune ca acea declarație să poată fi descarcată online și doar semnarea să se facă în fața personalului din secția de vot.

„Toate măsurile care vor fi dispuse mâine de BEC vor avea din punct de vedere financiar și logistic sprijinul MAE și al guvernului. Din fondul de rezervă vom aloca toate sumele necesare pentru eventuala creștere a numărului de cabine, a personalului din secțiile de votare”, a mai spus primul ministru.

Totodată, Ponta a precizat că i-a cerut ministrului de Externe, Titus Corlățean, să convoace vineri toți ambasadorii, consulii și președinții secțiilor de votare din Franța, Germania, Marea Britanie, Austria și Moldova, „pentru a fi făcut foarte clar instructajul deciziilor BEC”.

„Până vineri, i-am cerut ministrului de Externe, dacă se constată și cred că se vor constata activități necorespunzătoare, să-i înlocuiască imediat pe președinții secțiilor de vot și să asigure tot personalul necesar pentru ca ceea ce nu a funcționat ieri să funcționeze ireproșabil pe 16 noiembrie”
, a mai spus premierul.

Preşedintele Traian Băsescu a criticat dur organizarea alegerilor în secțiile de votare din străinătate şi a cerut demisia ministrului Afacerilor Externe Titus Corlăţean și a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici.

BEC a invitat reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe, marți la ora 12:00, la o întâlnire cu membrii Biroului, la sediul acestuia, pentru remedierea disfuncţionalităţilor sesizate în cadrul secțiilor de votare din străinătate.

Victor Ponta, despre scandalul votului din diaspora

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   alegeri prezidentiale