Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: Liviu Dragnea o alerga pe Kovesi cu şoriciul prin curtea vilei SRI

Victor Ponta: Liviu Dragnea o alerga pe Kovesi cu şoriciul prin curtea vilei SRI

Un articol de: B1.ro - 16 Mar 2018, 16:09
Politică

Victor Ponta a declarat că Liviu Dragnea este prins de un grup de oameni care vor să facă bani în România. Fostul premier mai susține că faimoasa luptă a unor politicieni cu așa-zisul stat paralel nu e decât o găselniță. În acest context, el și-a amintit că Sebastian Ghiţă i-a povestit că Liviu Dragnea o alerga pe Kovesi, cu şoriciul prin curtea vilei SRI.

"E o găselniţă. Dragnea e prins acum de o maşinărie, de un grup de interese şi din afară. E prins de un grup de oameni care vor să facă bani în România. Să semnezi că tot gazul din Marea Neagră îl dai la două firme ungureşti, care sunt de fapt Israel-Budapesta. Banii aceia îl susţin pe el, ca el să dea bani mai departe. Hidro, Transgaz, toate vor trece la fonduri private şi nu la investiţii româneşti. Iar asta numai Dragnea poate să o facă”, a declarat Victor Ponta, pentru stiripesurse.ro.

Ponta a mai afirmat că Dragnea își susține puterea numind anumite persoane în funcții-cheie.

Totodată, el și-a manifestat speranța ca premierul Dăncilă să ceară informații de la SRI despre persoanele pe care i le propune Dragnea, pentru că altfel s-ar putea să ne trezim cu pedofili în funcții de miniștri.

”Eu am numit sute, cred că 6.000 în total, de secretari de stat, la agenţii. Eu habar nu aveam cine sunt, că venea Dragnea cu ei. În general nu mă băgam, îl lăsam pe el. El aşa îşi susţine puterea, cu numiri. Nu ştiam cine sunt şi ceream de la SRI. Eu sper că doamna Dăncilă facă asta azi, pentru că altfel iese o catastrofă: ne vom trezi că avem miniştri sau secretari pedofili, alcoolici”, a continuat fostul premier. 

Cât despre comisia SRI, Ponta a afirma că: "E o farsă. Domnul Maior a zis un singur lucru: a confirmat că Dragnea a fost cu porcul. Am fost şi eu invitat. A fost într-o duminică înainte de Paşte, când au fost invitaţi mai mulţi oameni: Ghiţă, Rus, doamna Kovesi. Eu duminica eram întotdeauna la baschet. Sebi şi alţii îmi trimiteau: "Mori de râs, Dragnea tăind porcul". Bănuiesc că au fost şi poze”.

”Episodul ăsta nu l-aş fi povestit, dar am confirmat, pentru că a ieşit Dragnea să spună că el cu Kovesi nu s-au văzut niciodată. Şi mi-am amintit cum îmi povestea Ghiţă că o alerga cu şoriciul.

L-am întrebat cum mai poate vorbi cu Kovesi după tot ce i-a făcut. "Lasă, că e bine, voi sunteţi tineri, nu înţelegeţi". La K2 era lipit de Kovesi cu ghipsul ăla. Noi râdeam de el. ”Da, mă, dar eu am dosar şi voi nu aveţi".

De-aia povestea asta despre cum luptă Dragnea cu statul paralel e o mare gogoaşă. Cred că au fost unii cu funcţii în stat, unii cu intenţii bune, alţii nu.

E un gen de ipocrizie şi minciună care se extinde. M-am uitat: Ponta a venit cu lista de la SRI. Nu e adevărat. Liviu, tu ai numit un premier la care membrii din CEx au stat ca papagalii la televizor să afle pe cine numeşti", a mai povestit Ponta, pentru stiripesurse.ro.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Liviu Dragnea,   Laura Codruţa Kovesi,   SRI