Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ponta: Ideea unui referendum pe tema Roșia Montană mi se pare bună. Vreau să explic că proiectul nu este același ca în 2011

Ponta: Ideea unui referendum pe tema Roșia Montană mi se pare bună. Vreau să explic că proiectul nu este același ca în 2011

Un articol de: - 02 Sep 2013, 13:00
Ponta: Ideea unui referendum pe tema Roșia Montană mi se pare bună. Vreau să explic că proiectul nu este același ca în 2011 Politică

Premierul Victor Ponta spune că ideea unui referendum pe baza proiectului Roșia Montană este o idee foarte bună.

Șeful executivului a dorit să facă anumite clarificări legate de acest proiect, care a iscat proteste ample la nivel național și internațional.

„Vreau să explic încă o dată punctul de vedere al Guvernului. Eu nu am adoptat același proiect care exista în perioada 2011. Față de ce s-a prevăzut inițial de guvernul PDL, guvernul actual a renegociat cele trei aspecte esențiale: investiții suplimentare, creșterea redevențelor de la 4 la 6% și participația statului până la 25%. Indirect, România ar beneficia de aproximativ 75% din tot ce ar rezulta de pe urma exploatării”, a declarat Victor Ponta.

Premierul spune că ideea unui referendum pe această problemă, idee lansată luni de președintele Băsescu, i se pare chiar oportună.

„Am luat o decizie curajoasă și controversată pentru partea tehnică de negociere, dar nu am luat niciun fel de decizie legată de adoptarea proiectului. Un singur for legitim și constituțional este responsabil, Parlamentul. Dacă Băsescu crede că e util să declanșeze un referendum, atunci cred că e o idee foarte bună”, a mai spus premierul Ponta.

”Un referendum pentru problemele importante e un lucru bun. Dar după o informare corectă”, a precizat primul-ministru.

Astfel, Victor Ponta a vorbit despre o idee propusă de președintele PNL Crin Antonescu, de a deschide o crea o comisie de specilitate în Parlament pentru a vota proiectul Roșia Montană.

”Salut ideea domnului președinte Antonescu ca acest proiect să nu treacă ca un proiect obișnuit, ci să fie creată o comisie specială în care toată lumea să își spună punctul de vedere și să vină cu argumente. E bun referendumul după informare. Și nu există un loc mai bun de dezbatere decât o comisie deschisă în Parlament, cu toate cifrele pe masă”, a subliniat Victor Ponta.

Ponta: Ideea unui referendum pe tema Roșia Montană mi se pare bună
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Rosia Montana,   referendum,   Victor Ponta