Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ponta, ironizat de ambasadorul Germaniei: „Nu cred că premierul român are timp să înveţe germana în viitorul apropiat”

Ponta, ironizat de ambasadorul Germaniei: „Nu cred că premierul român are timp să înveţe germana în viitorul apropiat”

Un articol de: B1 TV - 15 Iul 2012, 11:02
Ponta, ironizat de ambasadorul Germaniei: „Nu cred că premierul român are timp să înveţe germana în viitorul apropiat” Politică

Prezent sâmbătă la Ambasada Franței, cu ocazia Zilei Naționale a acestei țări, premierul Victor Ponta, le-a mărturisit diplomaţilor reuniţi la eveniment că ar trebui să înveţe puţină germană în contextul politic al Europei...

O observaţie care nu a scăpat netaxată de ambasadorul Germaniei, prezent şi el la ceremonie. "Oricum, nu cred că are timp să înveţe germana în viitorul apropiat", a fost replica lui Andreas von Mettenheim.

România este o țară francofonă și francofilă. În ultimele zile am vorbit mult în francezã, engleză, portugheză, italiană... Din păcate, nu vorbesc germană. Trebuie învățată și germana, este foarte clar, în Europa de astăzi. Dar sunt foarte mândru să vorbesc franceza", a spus premierul român.

Victor Ponta a făcut această precizare chiar la începutul discursului ținut  la Ambasada Franței. Observația făcută de Victor Ponta nu a fost trecută cu vederea de ambasadorul Germaniei, prezent și el la ceremonie.

I-am spus că în Europa trebuie să știi cel puțin două limbi de circulație, iar el vorbește deja franceza și engleza, ceea ce este foarte bine. Oricum, nu cred că are timp să învețe germana în viitorul apropiat”, a spus ambasadorul Germaniei la București.

Aceasta nu a fost singura săgeta aruncată de diplomații străini la adresa României. Ambasadorul Franței în România, Philipe Gustin, a transmis României un mesaj, chiar în discursul de deschidere. 

Societățile franceze vizează în general la dezvoltarea investițiilor lor în România. Pentru acest lucru, ele au nevoie de siguranță în ceea ce privește viitorul, căci așa cum bine știți, incertitudinea este dușmanul investitorilor", a spus Gustin.

Apoi a urmat și discursul președintelui interimar al României, Crin Antonescu.

Este sărbătoarea națională a Franței. Dar, de asemenea, este o mare sărbătoare a lumii, pentru că 14 iulie este sărbătoarea libertății. Trăiască libertatea! Trăiască Franța! Trăiască România!”, a spus Antonescu.

După discursuri s-a dat startul la petrecere. Ceremonia care a marcat împlinirea a 223 de ani de la Căderea Bastiliei s-a încheiat cu un concurs de dans.

Victor Ponta, ironizat de Ziua Franței
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Crin Antonescu