Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ponta: Justiția trebuie să fie independentă, dar independența nu înseamnă lipsă de responsabilitate. Mi se pare că este o mare lovitură împotriva ideii de justiție această practică cu surse judiciare

Ponta: Justiția trebuie să fie independentă, dar independența nu înseamnă lipsă de responsabilitate. Mi se pare că este o mare lovitură împotriva ideii de justiție această practică cu surse judiciare

Un articol de: - 27 Iul 2015, 22:34
Foto: gov.ro Politică

”Această practică cu surse judiciare” este o lovitură dată ideii de justiție, a declarat Victor Ponta într-un interviu televizat, potrivit Agerpres.

"Detest și mi se pare că este o mare lovitură împotriva ideii de justiție această practică cu surse judiciare, în general sunt date ca să manipuleze opinia publică. Eu am citit cu o oră înainte să ajung la DNA ce urma să îmi spună mie procurorul peste o oră, ceea ce mi s-a părut anormal, ca să fiu sincer. Am văzut în presă, pe surse judiciare, lucruri despre care după aceea oamenii au arătat că erau clar minciuni. (...) Fiecare jurnalist își face și el o relație cu cineva de acolo, un polițist, un procuror, un portar. Eu cred că este foarte rău că în general sunt lucruri de manipulat. Nu știu ce înseamnă surse judiciare, cred că există comunicate și ...", a afirmat premierul, în contextul în care se vorbea despre cazul tinerei violate de la Vaslui.

El a mai susținut că așteaptă o poziție foarte clară din partea Ministrului de Justiție. "Puteri nu are. Dacă cumva se duce să întrebe un procuror ce s-a întâmplat în dosar bănuiesc că în seara aia îl arestează pe el, dar are autoritatea ca membru al CSM să aibă o poziție mult mai hotărâtă și asta i-am cerut și sper să aibă. Am așteptat și aștept în continuare de la ministrul Justiției de a avea niște poziții publice cu autoritatea pe care o are".

Întrebat dacă are încredere în justiție în cazul propriului dosar, Victor Ponta a susținut: "Când o să ajung în fața unui judecător, sigur că da".

"Justiția trebuie să fie independentă, dar independența nu înseamnă lipsă de responsabilitate. Noi, nu eu, presa și după aceea opinia publică, ne-am bucurat că vedem pe primarul X, pe deputata Y ... și uite, se pare că din păcate cazul de la Vaslui nu-i un caz izolat, nu e un accident. Atunci hai să spunem că justiția să fie independentă și responsabilă, să trateze cazurile din punct de vedere al importanței lor sociale. Să nu uităm că justiție înseamnă multe alte lucruri decât bătălia politică între politicieni", a mai adăugat Ponta.

Citeşte mai multe despre:   Ponta,   Justitie
 
 
 
Loading...