Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ponta, la Bruxelles: Trebuia să mă întâlnesc aici cu Băsescu. Dacă nu vine, voi reprezenta ţara la Consiliu

Ponta, la Bruxelles: Trebuia să mă întâlnesc aici cu Băsescu. Dacă nu vine, voi reprezenta ţara la Consiliu

Un articol de: - 28 Iun 2012, 14:03
Foto: evz.ro Politică

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Bruxelles, la finalul întâlnirii Partidului Socialiștilor Europeni, că trebuia să se vadă cu Traian Băsescu după această conferință a PES.

„Eu am discutat și aseară, și astăzi, rămăsese că ne vedem aici, la Bruxelles, pentru o discuție, după ce termin eu întâlnirea cu liderii social-democrați și socialiști. Înțeleg că președintele nu a mai venit,” a spus acesta.

Ponta a adăugat că dacă președintele României nu se va prezenta la Consiliul European, el va fi cel care va reprezenta România la acest summit.S-a arătat dispus să găsească o cale de dialog și să discute în continuare cu Băsescu, spunând că orice soluție instituțională este în favoarea statului român.

„Îmi doresc să găsim o cale de dialog prin care România să fie reprezentată la Bruxelles și prin care conflictele de acasă să nu fie și aici, la Bruxelles. Dacă președintele nu va veni astăzi, în baza mandatului dat de Parlament voi reprezenta România la discuțiile atât de importante pe teme economice, sociale, de creștere economică,” a declarat premierul.

El a subliniat că va respecta întotdeauna deciziile Curții Constituționale, dar că și Traian Băsescu trebuie să le respecte pe cele ale Parlamentului și Guvernului.

"Voi respeta întotodeauna deciziile Curţii Constituţionale, în acelaşi timp cred că preşedintele trebuie să respete deciziile Parlamentului şi ale Guvernului. Îmi doresc să găsim o cale instituţională de rezolvare a conflictelor noastre", a spus Ponta.

Ponta a mai spus că nu are o dispută personală cu Băsescu, ci dorește colaborarea și respectarea dorințelor poporului.

Victor Ponta, declarații la Bruxelles, la finele ședinței Partidului Socialiștilor Europeni
Embed:

 
Loading...