Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ponta: Le-am cerut prefecților să organizeze referendumul impecabil. Băsescu va striga „Fraudă!” dacă pierde

Ponta: Le-am cerut prefecților să organizeze referendumul impecabil. Băsescu va striga „Fraudă!” dacă pierde

Un articol de: - 22 Iul 2012, 10:03
Ponta: Le-am cerut prefecților să organizeze referendumul impecabil. Băsescu va striga „Fraudă!” dacă pierde Politică

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la Iași, după o ședință cu prefecții pe tema referendumului, că le-a cerut acestora să organizeze alegerile ”impecabil” din punct de vedere administrativ, conform tuturor standardelor legale.

Le-am cerut prefecților, exact ca și pe 10 iunie, să organizeze referendumul din punct de vedere administrativ impecabil, conform tuturor prevederilor legale și să aibă grijă ca procesul de vot să fie organizat conform tuturor standardelor. În rest, i-am rugat să comunice foarte mult cu mass media, cu reprezentanții partidelor politice, îmi este foarte clar că pe o rețetă pe care o cunoaștem de ani de zile, din 2004, domnul președinte Băsescu va țipa „fraudă” dacă pierde, mai puțin când fraudează el, atunci nu strigă. Organizarea din punct de vedere administrativ va fi impecabilă și așa cum pe 10 iunie nimeni nu a contestat rezultatul votului, la fel va fi și pe 29 iulie.”, a declarat Ponta.

Referitor la contestația PDL privind desfășurarea referendumului, premierul a precizat că așteaptă decizia de marți a Curții Constituționale pentru a vedea dacă este cazul ca programul de vot să fie prelungit.

Marți așteptăm decizia Curții Constituționale referitoare la contestația PDL-ului. PDL-ul vrea să nu mai votăm decât o oră sau două, ori Curtea Constituțională a spus foarte clar că pe parcursul aceleiași zile, ziua de 29, trebuie să asigurăm cât mai mult prezența oamenilor la vot pentru ca votul să fie legitim și imediat miercuri luăm toate măsurile necesare, eventual de prelungire a programului. Nu cred că vor fi niciun fel de probleme, buletinele sunt tipărite, vor fi repartizate, secțiile de vot sunt organizate, sunt păzite, poliție, jandarmi, prefecți, toată lumea este în dispozitiv. Duminică românii vor decide în mod corect dacă vor să rămână cu domnul Traian Băsescu în continuare sau dacă vor o schimbare”, a mai spus Ponta.

Întrebat de jurnaliști ce despre propunerea PDL de instalare a unor camere de supraveghere în secțiile de votare, Ponta a spus: „Orice se poate face, facem, dar dacă sunt cereri imposibile, să se adreseze Ministerului de Interne”.

PDL a cerut sâmbătă instalarea de camere video în toate secţiile de vot la referendum, desfiinţarea secţiilor suplimentare înfiinţate în mod ilegal, după 16 iulie, precum și urgentarea achiziţionării soft-ului antifraudă. Totodată, PDL a cerut ca alegătorii care votează pe liste suplimentare să completeze o declaraţie pe propria răspundere.


Victor Ponta, ședință cu prefecții la Iași
Embed:Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Traian Basescu,   referendum