Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ponta: Nu mai merg eu la Bruxelles, o să îl rog pe Traian Băsescu să meargă

Ponta: Nu mai merg eu la Bruxelles, o să îl rog pe Traian Băsescu să meargă

Un articol de: - 01 Sep 2012, 11:13
Ponta: Nu mai merg eu la Bruxelles, o să îl rog pe Traian Băsescu să meargă Politică
Premierul Victor Ponta a declarat că nu va mai merge la reuniunile Consiliului European de la Bruxelles, dar îl va ruga pe președintele Traian Băsească să participe. Premierul este de părere că o coabitare între cei doi presupune colaborarea în ceea ce privește rezolvarea problemelor legate de fondurile UE sau aderarea la Schengen.
 
"Domnul Băsescu va vrea probabil să meargă la Bruxelles. Foarte bine, chiar o să-l rog să meargă la Bruxelles. O să-l rog pe domnia sa să meargă, pentru că vorbim de faimosul cuvânt coabitare şi o să-i propun: Domnule preşedinte Băsescu, cred că e important ca dumneavoastră să mergeţi la Bruxelles şi să le spuneţi oamenilor de acolo: «Stimaţi colegi europeni, nu mai luaţi în serios ce am zis până acuma, aia cu lovituri de stat, cu justiţia... Gata, s-a rezolvat problema, m-am întors eu»", a declarat Victor Ponta, vineri seară, citat de Mediafax.

Premierul a spus că România are o serie de probleme de rezolvat, printre care și aderarea la spaţiul Schengen, care nu a avut loc nici în timpul guvenării Boc şi probabil nu va avea loc nici acum.

"Dacă preşedintele ţării ţipă că e lovitură de stat, e normal să nu ne primească ăia", a declarat Ponta.

Victor Ponta a mai declarat că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să se implice şi în soluționarea problemei fondurilor europene, având în vedere că, pe baza auditului pentru ultimii ani, în această toamnă s-ar putea lua "decizii foarte rele împotriva României".

"Dacă domnul Băsescu va alege calea demagogică şi populistă şi va zice «Guvernul USL», înseamnă că povestea cu coabitarea pentru România rămâne doar o poveste", a spus premierul Victor Ponta.

Curtea Constituțională a decis că România trebuie să fie reprezentată la Consiliul European de președintele țării. Totuși, premierul Victor Ponta a încălcat o dată această hotărâre, fiind criticat pe plan extern pentru decizia sa.

Citeşte mai multe despre:   Bruxelles,   Traian Basescu,   Consiliul European