Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ponta: Refugiații vor fi egali cu noi, doar că nu vor avea drept de vot. Vor avea libertate totală de mișcare. Nici nu-i vom putea ține în România dacă nu vor (VIDEO)
Exclusiv

Ponta: Refugiații vor fi egali cu noi, doar că nu vor avea drept de vot. Vor avea libertate totală de mișcare. Nici nu-i vom putea ține în România dacă nu vor (VIDEO)

Un articol de: - 05 Oct 2015, 22:20
Ponta: Refugiații vor fi egali cu noi, doar că nu vor avea drept de vot. Vor avea libertate totală de mișcare. Nici nu-i vom putea ține în România dacă nu vor (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Premierul Victor Ponta a declarat în cadrul emisiunii Ultimul Cuvânt de pe B1 TV că la nivelul UE nu există încă un plan bien stabilit referitor la gestionarea crizei imigranților, dar se lucrează la el. În România, s-au făcut două tabere la Timiș și se caută facilități, principala problemă fiind că aceștia trebuie integrați.

”Avem două tabere în Timiș pentru refugiații ce vor veni prin cotă. Am căutat facilități de cazare. Problema e că dacă primesc statutul de refugiați ei sunt cetățeni egali cu noi, doar că nu au voie să voteze. În rest au voie să meargă unde vor, nici măcar nu pot să-i țin în România dacă nu vor, au dreptul să meargă la spital, teoretic, problema e că nu au card de sănătate, teoretic au voie la școală, practic nu au fișe școlare, teroretic au voie să muncească, practic nu le recunosc studiile. Nici nu pot să-și deschidă cont în bancă.

Cea mai mare greșeală e să-i ții în tabere permanente. Nu au condiții, cheltuielile sunt foarte mari. Acum  ne-am dat seama că din 2006 noi alocăm 3 lei pe zi și 60 de bani de cheltuială. E jenant și rușinos. Problema e să încerci să-i integrezi, să-i ajuți să-și găsească o locuință. Pe hârtie avem multe. În realitate nu avem această experiență și această cultură”, a spus Ponta.

Acesta a mai aflat în Iordania că mulți bărbați care au ajuns în tabere acolo și-au lăsat familiile și s-au întors în Siria, unde luptă pentru cine dă bani.

Premierul a mai susținut că odată ajunși în tabără, autoritățile trebuie să stabilească în 30 de zile dacă vor primi statut de refugiat, apoi trebuie stabilit dacă li se vor echivala studiile, cum vor primi acces la sănătate, cum le vor fi primiți copiiii la școală.

Ponta: Refugiații vor fi egali cu noi, doar că nu vor avea drept de vot
Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   refugiati