Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ponta: Susținem referendumul într-o singură zi, conform deciziei CCR, cu prelungirea votului de la ora 7:00 la 23:00

Ponta: Susținem referendumul într-o singură zi, conform deciziei CCR, cu prelungirea votului de la ora 7:00 la 23:00

Un articol de: - 18 Iul 2012, 10:38
Ponta: Susținem referendumul într-o singură zi, conform deciziei CCR, cu prelungirea votului de la ora 7:00 la 23:00 Politică

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, înaintea ședintelor de plen a celor două Camere că va vota pentru adoptarea legii privind atribuțiile Curții Constituționale în forma aprobată de magistrați și că referendumul se va organiza într-o singură zi, conform legii CCR.

Guvernul susține ca Legea CCR să fie astzi adoptată de către Parlamentul România, în forma care a rezultat din deciziile succesive ale Curții” a anunțat Ponta.

Curtea nu se va pronunța asupra hotărârilor privind autonomia internă a Parlamentului” a mai spus Ponta, citând o decizie adoptată de magistrații CCR.

Deciziile se aplică imediat și acoperă tot ceea ce CCR consideră că este necesar, a mai spus primul ministru.

În ce privește referendumul, ”Guvernul a susținut promulgarea legii care prevede că demiterea președintelui se face cu majoritatea voturilor dacă la refrendum se prezintă jumătate plus unu din cetățeni” a anunțat Ponta.

Această lege va fi aplicată pentru referendumul din 29 iunie, cu menținea că singura modificare aprobată este extinderea progamului de vot de la 8-20 la 7-23 ”ținând cont că este o zi de vară și de decizia CCR să trebuie să asigurăm o prezență cât mai mare la vot. Nimeni nu poate contesta că extindem programul de vot în cursul unei singure zile.”

Ponta, înainte de ședința privind legea referendumului
Embed:Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   referendum,   Curtea Constitutionala