Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ponta: Vom cere demisia lui Băsescu dacă prezența la referendum e sub 50%, dar majoritatea votează contra

Ponta: Vom cere demisia lui Băsescu dacă prezența la referendum e sub 50%, dar majoritatea votează contra

Un articol de: - 16 Iul 2012, 12:40
Ponta: Vom cere demisia lui Băsescu dacă prezența la referendum e sub 50%, dar majoritatea votează contra Politică

Victor Ponta a anunțat luni că USL îi va solicita să demisioneze dacă la referendum nu se vor prezenta 50% plus unu dintre cetăţenii cu drept de vot, dar majoritatea votanţilor se va pronunţa împotriva acestuia

„Punem în practică deciziile CCR. Da, cu 50% plus unu. Prin votul lor românii trebuie să decidă dacă românii vor să mai fie Traian Băsescu preşedinte” a precizat premierul, pentru gandul.

"Ce poţi să discuţi cu un preşedinte pe care poporul nu-l vrea în funcţie ? Noi ne dorim decizia populară. Sunt convins că vor veni 9 milioane de votanţi,. Dacă nu vor veni, dar majoritatea va vota împotrivă, va fi un preşedinte ilegitim şi îi vom cere demisia", a spus Ponta.

De asemenea, Ponta a precizat că nu va putea coabita cu un preşedinte ilegitim.

„Nu vom colabora cu un preşedinte ilegitim, avem Guvernul, Parlament. Vom avea o criză prelungită. Ce poţi să discuţi cu un om pe care poporul român nu-l mai vrea. Ne dorim decizia populară, dacă nu vor veni nouă milioane de români la referendum, dar majoritate covârşitoarea va vota pentru demitere, Băsescu va fi un preşedinte ilegitim. Asta în măsura înc are nu ar demisiona, ceea ce ar face orice om politici legitim din vest” a explicat premierul.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   referendum,   Traian Basescu