Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PPDD cere în instanţă aleşilor traseişti câte 2 milioane de euro

PPDD cere în instanţă aleşilor traseişti câte 2 milioane de euro

Un articol de: B1 TV - 14 Oct 2013, 15:04
PPDD cere în instanţă aleşilor traseişti câte 2 milioane de euro Foto: politicalocala.ro Politică

PP-DD cere în instanţă câte 2 milioane de euro de la parlamentarii care au părăsit formaţiunea. Astfel, partidul înfiinţat de Dan Diaconescu a acţionat în instanţă 27 de parlamentari care au părăsit formaţiunea în favoarea partidelor aflate la putere şi le cere fiecăruia daune de câte două milioane de euro.

PP-DD va sesiza în acest caz Direcţia Naţională Anticorupţie, dar şi Agenţia Naţională de Integritate.

Cei care au plecat din PPDD ar puta fi obligaţi de instanţă să plătească nu mai puţin de două milioane de euro despăgubiri formaţiunii înfiinţate de Dan Diaconescu.

Potrivit conducerii partidului, înainte de campania din 2012 pentru alegerile parlamentare, fiecare candidat al PPDD a semnat o convenţie prin care s-a angajat ca în cazul în care părăseşte partidul, să plătească două milioane de euro.

Supăraţi că parlamentarii i-au părăsit pentru a merge în barca puterii, liderii Partidului Poporului- Dan Diaconescu au decis. Îi vor da în judecată pe aleşii traseişti.

„La nivelul conducerii PPDD s-a hotărât inițierea acelui demers care constă în 3 măsuri ferme, prima măsură este acționarea în judecată a celor care au plecat din PPDD sau au fost excluși, discutăm de 27 de persoane, urmând să li se solicite suma înscrisă în respeciva clauza, respectiv doua milioane de euro. Este să spunem o premieră ca după 23 de ani, când Ion Iliescu încă mai trăiește și ne vede acum la televizor, acest partid să depindă de PPDD. În sensul, ca fără 10-20 de ai noștri n-ar mai putea să fure în continuare în România”, a spus Dan Diaconescu.

Drept exemplu, a fost dat Tudor Barbu, cândva apropiat al lui Diaconescu, dar care a plecat la PC.

„Cea mai mare dezamăgire a fost Tudor Barbu, din acest motiv el este cap de listă în această acțiune a noastră”, a mai spus Dan Diaconescu.

În plus, partidul fostului patron OTV va face o sesizare către DNA şi către Agenţia Naţională de Integritate, deoarece, cred liderii formaţiunii, traseiştii au încălcat diverse prevederi legale.

PPDD acționează în instanță traseiștii


Traseiştii PPDD, buni de plată


Citeşte mai multe despre:   PPDD,   Dan Diaconescu,   ANI