Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PPDD vrea să intre la guvernare: Partidul anunță că va demara discuții cu PSD

PPDD vrea să intre la guvernare: Partidul anunță că va demara discuții cu PSD

Un articol de: - 27 Noi 2014, 17:48
PPDD vrea să intre la guvernare: Partidul anunță că va demara discuții cu PSD Foto: enational.ro Politică

Imediat după decizia UDMR de a părăsi guvernarea, Partidul Poporului se arată dornic să-i ia locul, având în vedere că vor rămâne libere câteva portofolii ocupate de UDMR.

PPDD anunţă că va demara discuții cu Partidul Social Democrat, partenerul cu care are în derulare un acord politic după ce Dan Diaconescu și-a anunțat susținerea pentru Victor Ponta în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Kelemen Hunor a anunțat joi că UDMR a decis să iasă de la guvernare, precizând că aceasta este o recomandare a Consiliului Permanent al Uniunii, iar decizia urmează să fie validată în ședința Consiliului Reprezentanţilor Unionali din 13 decembrie.

„Am făcut un calcul și am constat că și fără noi Guvernul Ponta are majoritate, nu depinde de prezența noastră în Guvern, deci stabilitatea politică nu depinde de noi la guvernare. Noi nu vrem să dăm jos Guverne, nu există nicio astfel de intenție de a da un vot negativ Guvernului, care și fără noi va funcționea. Considerăm necesar dialogul continuu cu celelalte politice. Cred că trebuie în continuare vom susține toate demersurile care înseamnă un pas înainte pentru fiecare cetățean”, a spus Kelemen.

La baza luării acestei decizii au stat multe argumente, spune Hunor. Printre ele şi faptul că deşi UDMR se află la guvernare alături de PSD, comunitatea maghiară a avut o altă opţiune politică.

„Considerăm că voturile din turul doi au fost un mesaj foarte clar. Am înțeles mesajul alegătorilor noștri, un om politic poate să facă două greșeli fundamentale. Dacă niciodată nu este în stare să asculte ce îi spun alegătorii și dacă face ce crede că așteaptă oamenii de la el, dar nu e în stare să îi conducă pe cei care l-au ales. Noi trebuie să ne întoarcem mai mult către alegătorii noștri”, a spus liderul UDMR.

Citeşte mai multe despre:   PPDD,   Dan Diaconescu,   Guvern,   UDMR