Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Predoiu: Cei care au lenevit și nu și-au dat încă doctoratul, deși au pretenția că sunt cadre didactice universitare, pot să mai lenevească un an, treacă de la 'tehnocratul' Ponta!

Predoiu: Cei care au lenevit și nu și-au dat încă doctoratul, deși au pretenția că sunt cadre didactice universitare, pot să mai lenevească un an, treacă de la 'tehnocratul' Ponta!

Un articol de: - 01 Oct 2015, 12:13
Predoiu: Cei care au lenevit și nu și-au dat încă doctoratul, deși au pretenția că sunt cadre didactice universitare, pot să mai lenevească un an, treacă de la 'tehnocratul' Ponta! Politică

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a criticat guvernul pentru că a adoptat o ordonanță de urgență care amână cu un an ieșirea din sistem a cadrelor universitare care nu au titlul de doctor, informează Agerpres. De asemenea, el mai consideră că ”guvernul vrea astfel să 'fure la cântar' în evaluarea numărului de ordonanțe adoptate”.

''Potrivit ordonanței, cei care au lenevit și nu și-au dat încă doctoratul, deși au pretenția că sunt cadre didactice universitare, pot să mai lenevească un an, treacă de la 'tehnocratul' Ponta! (...) Concret, dacă legea a acordat un termen de 4 ani întârziaților care nu s-au îngrijit să-și ia doctoratul, dar au tupeul și pretenția să fie 'cadre universitare', termenul trebuia respectat! Locul trebuia eliberat pentru alții mai harnici și mai capabili!'', a susținut liberalul.

El mai critică și prevederea potrivit căreia este amânat până în 2017 termenul în care conducătorii financiar — contabili din instituții publice trebuie să își obțină un certificat de atestare a cunoștințelor în Sistemul European de Conturi.

"Probabil, cu ocazia aniversării a 10 ani de la intrarea în UE. Aceeași concluzie: de ce să 'tragem tare' și să fim disciplinați și performanți, mai bine amânăm, de ce să facem un efort și să fim competenți și competitivi, mai bine lenevim!", mai consideră Cătălin Predoiu.

El mai crede că în cazul premierului este vorba despre ” tendința și obișnuința pe care un 'lider' leneș ca Ponta o propagă în societate: amânare, lipsă de răspundere, contraperformanță, iresponsabilitate!''.

''Eu cred că trebuie altfel procedat: liderii responsabili își auto-impun rigoare și cer rigoare'', a mai opinat prim-vicepreședintele PNL .

Premierul Victor Ponta i-a cerut Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în ședința săptămânală de guvern de miercuri, să amâne cu un an aplicarea prevederii conform căreia cei 3.000 de profesori din învățământul universitar care nu au titlul de doctor să fie dați afară din sistem de la 30 septembrie 2015. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Catalin Predoiu,   PNL,   Victor Ponta,   ordonanta de urgenta,   profesori