Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Predoiu: Ponta a blocat funcționarea Biroului de recuperare a creanțelor

Predoiu: Ponta a blocat funcționarea Biroului de recuperare a creanțelor

Un articol de: - 28 Sep 2015, 14:52
Predoiu: Ponta a blocat funcționarea Biroului de recuperare a creanțelor Politică

Cătălin Predoiu îl acuză pe Victor Ponta că a blocat înființarea încă din 2011 a Biroului de recuperarea a creanțelor în cadrul Ministerului de Justiție, informează Agerpres.

Prim-vicepreședintele liberal a transmis printr-un comunicat faptul că biroul înființat la propunerea sa în 2012 era suficient de echipat cu expertiză și sprijin strategic pentru a fi "scos" din structura ministerului și lansat ca agenție autonomă, conectat imediat la rețeaua europeană de instituții similare. El a mai precizat că, în paralel, a promovat în Parlament legea confiscării extinse.

"Din păcate, sosirea lui Victor Ponta la Palatul Victoria a stopat implicit proiectul. Speram că va fi reluat după o firească perioadă de acomodare a noului ministru și a noului prim-ministru. N-a fost așa. Îl aud acum pe ministrul Cazanciuc spunând că vrea o agenție de recuperare a prejudiciilor. După trei ani pierduți... De ce s-au pierdut trei ani? Pentru că premierul Ponta n-a dat undă verde proiectului. Sigur, mai bine mai târziu decât niciodată, dar Biroul/Agenția ar fi avut acum trei ani de experiență și s-ar fi aflat în plin proces de recuperare a banilor provenind din infracțiuni, inclusiv a celor 'dosiți' în străinătate. Ce interes credeți că a avut premierul Ponta să blocheze trei ani recuperarea banilor furați din bugetul statului?", susține Cătălin Predoiu.

Citeşte mai multe despre:   Catalin Predoiu,   Victor Ponta