Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Prefectul Alin Stoica a anunțat că restricțiile în București vor fi prelungite cu două săptămâni: Presiunea pe sistemul sanitar e în continuare mare / Derogările în perioada următoare

Prefectul Alin Stoica a anunțat că restricțiile în București vor fi prelungite cu două săptămâni: Presiunea pe sistemul sanitar e în continuare mare / Derogările în perioada următoare

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 23 Apr 2021, 21:32
Prefectul Alin Stoica a anunțat că restricțiile în București vor fi prelungite cu două săptămâni: Presiunea pe sistemul sanitar e în continuare mare / Derogările în perioada următoare Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat, vineri, că restricțiile acum în vigoare în București  vor fi prelungite, sâmbătă, cu încă două săptămâni. Măsurile vor fi „regândite”, însă, dacă în această perioadă rata de infectare cu coronavirus va scădea sub 3,5 la mia de locuitori. De asemenea, vor exista derogări, pentru Paștele ortodox și pentru Ramadan.

 

Alin Stoica vorbește despre prelungirea restricțiilor anti-COVID în București

 

Vineri, 23 aprilie, și vineri, 30 aprilie, magazinele vor avea programul prelungit cu două ore, deci se vor închide la ora 20:00. În noaptea de Înviere, circulația va fi liberă pentru cei care vor să meargă la slujbă. Nu va fi nevoie de completarea declarației pe propria răspundere. 
Derogări de la carantina de noapte vor mai fi de Ramadan, adică în următorul weekend după Paște, în 8-9 aprilie.

Prefectul Capitalei a declarat vineri, pentru Digi24, că restricțiile au avut efect și asta se vede pe cifrele pandemiei. Totuși, „presiunea pe sistemul sanitar este în continuare mare, deci nu putem permite o relaxare și o mărire a duratei și a numărului de interacțiuni sociale”.

„Dacă se păstrează trendul și trecem peste sărbători fără probleme majore - și nu văd de unde ar putea să apară, pentru că lucrurile sunt destul de bine organizate - , atunci trendul se va menține și vom scădea sub 3 la mie, când începem ușor-ușor să redeschidem anumite lucruri”, a arătat Alin Stoica.

Restaurantele se pot deschide la o capacitate de 30% doar dacă rata de infectare în localitate scade sub 3 la mie. Dacă incidența ajunge sub 1,5, ele pot funcționa la capacitate de 50%.

În București s-a vaccinat până acum circa 20% din populație, dar prefectul insistă că e nevoie de o creștere a ritmului de vaccinare pentru a avea o imunizare suficient de mare până în toamnă.
 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...