Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Premierul DĂNCILĂ, anunț CRUCIAL despre salarii! Milioane de BUGETARI sunt AFECTAȚI

Premierul DĂNCILĂ, anunț CRUCIAL despre salarii! Milioane de BUGETARI sunt AFECTAȚI

Un articol de: - 16 Mai 2018, 17:18
Politică

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind modificările la Legea salarizării convenite cu sindicatele de care vor beneficia angajaţi din Sănătate şi Educaţie, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. 

"Astăzi, în şedinţa de Guvern a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care prevede anumite modificări şi completări ale Legii cadru 153/2017, cunoscută drept Legea salarizării unitare. Este vorba despre acele modificări agreate cu reprezentanţii sindicatelor şi managerii de spitale, aceste modificări au fost agreate în urma discuţiilor pe care premierul şi miniştrii de resort le-au avut cu reprezentanţii managerilor şi reprezentanţii sindicatelor", a afirmat miercuri Nelu Barbu. 

El a menţionat că în domeniul sănătăţii actul normativ prevede mai multe clarificări. 

"În primul rând, vorbim despre introducerea unor corecţii pentru acele categorii de personal ale căror drepturi salariale nete aferente lunii martie au fost mai mici decât drepturile salariale nete plătite în luna februarie 2018. Aceste corecţii vor acoperi diferenţa şi vor fi actualizate în funcţie de evoluţia drepturilor salariale individuale stabilite, potrivit legislaţiei în vigoare", a spus Nelu Barbu. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a adăugat că, tot în domeniul sănătăţii, OUG stabileşte "scoaterea gărzilor din calculul procentului de 30% pe ordonator de credite în condiţiile în care gărzile reprezintă un element obligatoriu în asigurarea continuităţii asistenţei medicale de urgenţă". 

"De asemenea, mai prevede acest act normativ, unităţile sanitare de monospecialitate, serviciile judeţene de ambulanţă şi serviciul ambulanţă al municipiului Bucureşti-Ilfov să poată beneficia de majorarea procentului care se aplică asupra sumei salariilor de bază. Practic, se creează posibilitatea prin această modificare a depăşirii procentului stabilit de ordinatorul principal de credite pentru unităţile sanitare de monospecialitate şi serviciile de ambulanţă. De asemenea, stabilirea salariilor de bază pentru funcţiile de director de îngrijiri, asistent şef serviciu de ambulanţă şi asistent medical şef în funcţie de salariul de bază aferent funcţiei de asistent şef, respectiv asistent medical principal cu studii superioare", a declarat Barbu.

Premierul Viorica Dancilă a anunțat că, în ședința de miercuri, Guvernul va adopta o Ordonanță de Urgență pentru a rezolva problemele apărute în salarizarea angajaților din sănătate, dar și a celor din educație.

La rândul ei, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că Guvernul va adopta o Ordonanță de Urgență care să creeze cadrul legal necesar pentru că niciun angajat din sistemul sanitar să nu obțină venituri sub nivelul celor aferente lunii februarie 2018 și că va fi întocmită o procedură de aplicare a reglementărilor în domeniul salarizării, scrie stirilekanald.ro.

"După intrarea în vigoare a reglementărilor ce fac obiectul unei Ordonanțe de Urgență care va fi supusă aprobării în ședința de guvern de mâine, se creează cadrul legal necesar pentru că niciun angajat din sistemul sanitar să nu obțînă venituri sub nivelul celor aferente lunii februarie 2018. însă, pentru că acest lucru să se întâmple, managerii unităților sanitare trebuie să aplice în litera legii toate aceste prevederi. Va fi întocmită o procedura de aplicare a reglementărilor în domeniul salarizării", a declarat Sorina Pintea.

Citeşte mai multe despre:   viorica dancila,   Sorina Pintea
 
 
 
Loading...