Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Premierul anunţă că va discuta cu primarii, prefecţii, preşedinţii de consilii judeţene şi Ministerul Educaţiei pentru accelerarea campaniei de vaccinare

Premierul anunţă că va discuta cu primarii, prefecţii, preşedinţii de consilii judeţene şi Ministerul Educaţiei pentru accelerarea campaniei de vaccinare

Un articol de: George Lupu - 21 Apr 2021, 16:57
Premierul anunţă că va discuta cu primarii, prefecţii, preşedinţii de consilii judeţene şi Ministerul Educaţiei pentru accelerarea campaniei de vaccinare Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Moritz Thibaud/ABACA Politică

Premierul a declarat miercuri că, în vederea creșterii numărului de persoane vaccinate, va purta discuții cu oficialii din teritoriu pentru ca aceștia să se implice mai mult în campania de vaccinare.

„Voi avea în zilele următoare discuţii cu prefecţii, cu primarii, cu preşedinţii consiliilor judeţene, voi discuta şi cu Ministerul Educaţiei, pentru că e nevoie de toată lumea să se implice. Profesorii, în zonele rurale. Ştiţi foarte bine că liderii sau persoanele în care lumea are încredere sunt medic, profesor, preot, primar şi aşa mai departe, medicul de familie, dacă există în acea zonă. Deci, vom folosi toate aceste resurse”, a explicat Florin Cîţu.

Potrivit premierului și asociațiile de pacienți doresc să se implice mai mult în campania de vaccinare:

„Organizaţiile neguvernamentale, UNICEF, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, mergem pe toate fronturile pentru a ne asigura; şi, iarăşi spun, această ţintă de 5 milioane şi cea de 10 milioane nu reprezintă un moft, doar aşa, de a face un titlu de glorie.

Nu, reprezintă un prag important pentru noi de a ne apropia, de a reveni la normalitate. E important pentru fiecare dintre noi să înţelegem că dacă vrem să revenim la normalitate, la viaţa pe care o aveam înainte de pandemie, trebuie să ne vaccinăm.

Am pus aceste ţinte care coincid cu sezonul estival, cu perioada de vacanţe, în care cu toţii eram mai relaxaţi şi ne doream, ne dorim să revenim la această normalitate, şi eu cred că vom putea să revenim, aşa cum văd eu lucrurile”, a concluzionat premierul.