Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Premierul Florin Cîțu, despre eliminarea birocrației pentru accesarea fondurilor europene: "În primul rând, ne uităm la Legea achizițiilor publice" (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu, despre eliminarea birocrației pentru accesarea fondurilor europene: "În primul rând, ne uităm la Legea achizițiilor publice" (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 11 Iun 2021, 17:35
Premierul Florin Cîțu, despre eliminarea birocrației pentru accesarea fondurilor europene: "În primul rând, ne uităm la Legea achizițiilor publice" (VIDEO) Foto: Florin Cîțu / Facebook Politică

Premierul Florin Cîțu a vorbit vineri seara, într-o conferință de presă susținută la Zalău, despre eliminarea birocrației pentru a permite accesarea fondurilor europene. Concret, premierul a precizat ca măsuri modificarea legislației privind achizițiile publice, astfel încât să dispară perioada lungă de contestații și modificarea ghidurilor pentru fondurile europene:

“Nu este vorba doar despre PNRR, este vorba și despre fondurile europene și este vorba despre modul în care lucrăm cu statul. În primul rând, ne uităm la Legea achizițiilor publice, știm foarte bine că acolo au fost probleme în trecut în ceea ce privește perioada lungă de constestații, din momentul înc are cineva a câștigat un proiect, până când îl implementează au trecut ani de zile, costurile au crescut și avem probleme cu cei care au câștigat care nu pot să mai facă aceaași lucrare la aceleași prețuri. Ummblăm să găsim soluții aici.

În același timp de uităm la ghidurile pentru fondurile europene, trebuie să fie mai simple, pentru că avem de atras, pe lângă cele 29,2 miliarde de euro din PNRR, cam în aceeași perioadă, până în 2027, 46 miliarde de euro. Trebuie să ne asigurăm că primim acești bani” a explicat premierul.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu