Premierul Florin Cîțu: “Ne uităm la toate sporurile în sectorul public, pentru bugetul din 2021, să vedem care dintre ele se justifică sau nu”/ „Legea salarizării și legea pensiilor vor fi modificate”

Premierul Florin Cîțu: “Ne uităm la toate sporurile în sectorul public, pentru bugetul din 2021, să vedem care dintre ele se justifică sau nu”/ Legea salarizării și legea pensiilor vor fi modificate
sursa foto: gov.ro

Întrebat despre sporurile de 30% acordate în plină pandemie de coronavirus angajaților din prefecturi, premierul Florin Cîțu a declarat joi, la Radio Guerrilla, că se va face o analiză a tuturor sporurilor pentru a vedea în ce măsură aceastea sunt justificate.

Anunțul premierului despre Legea salarizării și a pensiilor

De asemenea, premierul a mai precizat că atât legea salarizării, cât și legea pensiilor vor fi modificate pentru a elimina inechitățile.

”Despre sporul COVID din prefecturi, a fost o lege dată anul trecut, în mijlocul pandemiei. Ce vă spun, acum ne uităm la toate sporurile în sectorul public, pentru bugetul din 2021 să vedem care dintre ele se justifică sau nu. Și ne uităm la tot ce înseamnă salarizare, în același timp. Pentru 2021 vom veni cu o lege a salarizării care să elimine inechități, așa cum a fost făcută legea salarizării în 2017, promitea acest lucru, iar după aceea au apărut tot felul de excepții.

De fapt, primul lucru care s-a spus a foast acela că președintele României are cel mai mare salariu și apoi – au apărut tot felul de excepții. Acestea trebuie corectate- și legea salarizării, și legea pensiilor vor fi modificate pentru a ține cont de câteva principii: legea pensiilor de principiul contributivității și legea salarizării de câteva principii clare de a elimina aceste inechități din sistemul public”, a declarat premierul Florin Citu.

Cu cât vor crește pensiile în 2021

În ceea ce privește situația pensiilor, premierul a anunțat miercuri, după ședința de Guvern, că acesteanu vor crește cu 40% în 2021. Veniturile pensionarilor vor fi majoratecu 8% din septembrie, potrivit calendarului stabilit de coaliția de guvernare.

„Guvernul și-a asumat creștereapensiilorîn baza calendarului pe care ni l-am asumat. Anul trecut,pensiile au crescut cu 14%, un efort suplimentar anul acesta de 9 miliarde de lei în plus, deci 2 miliardede euro. La nivelul Uniunii Europene, media a fost de 3%.

De asemenea, amintesc faptul că pentru noiembrie, avem o creștere e a venitului mediu net, în condiții de pandemie”, a declarat Florin Cîțu în cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri, 13 ianuarie.

Urmăriți B1TV.ro și pe