Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Premierul Florin Cîțu: “Nu luăm în calcul o carantinare. Mergem în direcția relaxării economiei cu condiția de a ne vaccina cu toții” (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu: “Nu luăm în calcul o carantinare. Mergem în direcția relaxării economiei cu condiția de a ne vaccina cu toții” (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 07 Apr 2021, 15:24
Premierul Florin Cîțu: “Nu luăm în calcul o carantinare. Mergem în direcția relaxării economiei cu condiția de a ne vaccina cu toții” (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Dupăce secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a declarat că o carantină de două săptămâni ar ajuta lupta împotriva pandemiei de COVID-19, premierul Florin Cîțu a precizat că aceasta a fost o discuție teoretică și nu reprezintă o propunere sau un scenariu luat în calcul. În acests ens premierul a dat asigurări miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că nu există opțiunea unei carantine totale.

Potrivit premierului, măsurile merg în direcția relaxării economiei, cu condiția vaccinării populației:

“Am avut o discuție cu doamna secretar de stat și doamna secretar de stat vă dădea un exemplu teoretic. Noi, știți foarte bine, că anul trecut, toate discuțiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni pentru că asta era discuția despre virus, trebuia să stai în casă două săptămâni pentru a scăpa de virus, era o discuție teoretică, nu era o propunere în acest sens.

Nu luăm în calcul o carantinare, am spus din primul moment că nu va exista un lockdown în România generalizat, nu va exista o carantinare, mergem așa cum vedeți în direcția relaxării economiei cu condiția de a ne vaccina cu toții: 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm, altfel nu avem șanse” , a precizat premierul.

 

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   COVID-19,   carantina