Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Premierul Ludovic Orban a cerut ministerelor să definitiveze actele normative privind pachetul de relansare economică (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban a cerut ministerelor să definitiveze actele normative privind pachetul de relansare economică (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 04 Iun 2020, 18:25
Premierul Ludovic Orban a cerut ministerelor să definitiveze actele normative privind pachetul de relansare economică (VIDEO) Politică

Premierul Ludovic Orban a solicitat, joi, ministerelor Finanţelor, Economiei, Muncii şi Fondurilor Europene să definitiveze actele normative cuprinse în pachetul de relansare economică. IMM Invest este unul dintre cele mai importante instrumente implementate de Guvernul Orban în combaterea crizei COVID-19. De asemenea, așa cum anunța în urmă cu aproximativ două săptămâni Orban, accentul va cădea pe pilonul investițiilor publice. Guvernul vrea să mobilizăm toate resursele posbile pentru a asigura finanțare pentru marile obiective de infrastructură energetică, de transport, în domeniul sănătății, educației, comunicațiilor, agricultirii. 

 

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Planul Guvernului Orban de relansare economică a României

 

 

Ludovic Orban, premierul Româ­niei, a anunţat că guvernul lucrează la un pachet de măsuri econo­mice care include un program de garanţii de stat şi pentru companiile mari, la fel cum este programul IMM Invest pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

"Am solicitarea către toate ministerele implicate în pregătirea pachetului economic de relansare să lucreze pentru definitivarea actelor normative. (...) Este vorba despre Ministerul Finanţelor, Ministerul Economiei, Ministerul Muncii, Ministerul Fondurilor Europene, în care avem mari speranţe şi avem multă încredere domnule ministru Marcel Boloş că vom putea accesa într-un termen cât mai rapid fondurile europene", a declarat Orban, la începutul şedinţei de Guvern. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

 

 

IMM Invest, unul dintre principalele instrumente prin care Guvernul Orban vrea să relanseze economia

 

 

IMM Invest este unul dintre cele mai importante instrumente implementate de Guvernul Orban în combaterea crizei COVID-19. Cu un plafon maxim de garantare alocat de 15 miliarde de lei, platforma prevede credite pentru capital de lucru și credite pentru investiții, care le permite practic întreprinderilor mici și mijlocii din țară – care resimt efectele impasului generat de pandemie – să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții și/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele și contul statului roman, prin Ministerul Finanțelor Publice. Potrivit reprezentanților săi, sub umbrela IMM Invest sunt cuprinse următoarele beneficii: statul poate garanta până la 90% din valoarea creditelor pe care le accesați la una din băncile partenere; nu plătiți dobândă, comision de garantare sau alte costuri de acordare! Costurile finanțării sunt subvenționate în procent de 100% de la bugetul de stat, până la data de 31 decembrie 2020, cu posibilități de prelungire; nu plătiți comision de rambursare anticipată; valoarea maximă a creditelor poate fi de până la 10.000.000 lei pentru investiții și până la 5.000.000 lei pentru capital de lucru.


 

 

Klaus Iohannis: Vom investi în autostrăzi, în proiecte de cale ferată, în sisteme de energie regenerabilă, în sistemul de sănătate publică, în învățământ

 

 

Premierul Ludovic Orban s-a întâlni miercuri cu președintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre fondurilor europene alocate României de către Uniunea Europeană. Țara noastră ar urma să primească 33 de miliarde de euro sub formă de granturi și credite, bani care, spune președintele Klaus Iohannis, vor fi investiți în proiecte de infrastructură, în sistemul de sănătate și învățământ.

”Este în discuție o propunere a Comisiei Europene pe care noi o găsim bună. Fondurile multianualte vor fi discutate la pachet cu fonduri destinate pentru revigorarea evonomică. Vom beneficia și noi, România, de mai multe fonduri europene de cât a avut inițial în plan. Se vehiculează foarte multe variante. În realitate, avem de-a face cu un proiect al Comisie pe care îl găsim bun, un proiect prin care României i se acordă fonduri importante. Urmează etapa de negociere, între liderii statelor și în Parlamentele naționale și în Parlamentul European. Noi am analizat toate oportunitățile vom investi acești bani în proiecte foarte importanet pentru România. Vor primi și firmele posibilitatea să primească acești bani. Vom investi în autostrăzi, în proiecte de cale ferată, în sisteme de energie regenerabilă, în sistemul de educație publică, în învățământ. Suntem hotărâți să ne batem cu toții pentru a primi o alocare cât se poate de substanțială pentru România”, a spus Klaus Iohannis.

 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban