Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Premierul Ludovic Orban: "În următoarea perioadă România va beneficia de finanțări extrem de importante de la nivel european"

Premierul Ludovic Orban: "În următoarea perioadă România va beneficia de finanțări extrem de importante de la nivel european"

Un articol de: George Lupu - 26 Noi 2020, 13:27
Premierul Ludovic Orban: "În următoarea perioadă România va beneficia de finanțări extrem de importante de la nivel european" Foto: Guvernul României / Facebook Politică

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că România va beneficia în perioada următoare de finanțare europeană care va ajuta semnificativ recuperarea economiei afectată de pandemia de coronavirus:

"În următoarea perioadă România va beneficia de finanțări extrem de importante de la nivel european. Primul pilon al finanțării este bugetul UE în cadrul exercițiului financiar multianual 2021-2027, un pilon extrem de important în care România este printre puținele țări care beneficiază de o creștere a alocărilor bugetare, pe coeziune, pe agricultură, în raport cu perioada 2014-2020.

Al doilea pilon este reprezentat de Planul Național de Reziliență și Recuperare, finanțat din "Next generation EU", facilitatea de recuperare și reziliență, un pilon în valoare de 33 de miliarde.

De asemenea, România beneficiază de fianțare în cadrul programului "Sure", finanțat de la nivelul Comisiei Europene. Chiar ieri am primit vestea că în cursul săptămânii vom putea accesa primele trei miliarde de euro, iar acest plan va fi folosit pentru susținerea angajaților, a companiilor și a altor tipuri de măsuri care să permită ca în situațiile de reducere a cererii, statul să poată să finanțeze atât angajații cât și companiile pentru a apăra locurile de muncă și pentru a menține companiile până la venirea la normalitate”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Acesta a vorbit și despre un alt pilon al finanțării, mai puțin cunoscut, dar la fel de important:

"Mai puțin cunoscut este un alt pilon al finanțării care este foarte important. Acesta este Fondul de Modernizare. În perioada 2021-2030, România va beneficia de o finanțare estimată la aproximativ 6 miliarde euro pentru finanțare unor proiecte în mai mult domenii. Banii vin dintr-un procent de certificatele de CO2. Există 11 țări care beneficiază de această formă de finanțare și beneficiază de 11% din valoarea certificatelor de CO2, României revenindu-i aproximativ 200 milioane de certificate care estimate la valoarea de piața ne duc la garanția unei finanțări de chiar peste 6 miliarde de euro", a explicat premierul.

 

 

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban