Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Premierul Ludovic Orban: Măștile ar putea deveni obligatorii și în aer liber, în spații foarte aglomerate. Programul teraselor ar putea fi limitat. Pe plajă, ar putea fi impusă distanțare fizică pentru toate persoanele

Premierul Ludovic Orban: Măștile ar putea deveni obligatorii și în aer liber, în spații foarte aglomerate. Programul teraselor ar putea fi limitat. Pe plajă, ar putea fi impusă distanțare fizică pentru toate persoanele

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Iul 2020, 12:05
Premierul Ludovic Orban: Măștile ar putea deveni obligatorii și în aer liber, în spații foarte aglomerate. Programul teraselor ar putea fi limitat. Pe plajă, ar putea fi impusă distanțare fizică pentru toate persoanele Foto: gov.ro Politică

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat, luni, că se discută despre purtarea obligatorie a măștii de protecție și în aer liber, atunci când este vorba despre spații foarte aglomerate, ca spre exemplu pe litoral. Potrivit premierului, autoritățile analizează mai multe propuneri inițiative pentru a limita și preveni răspândirea COVID-19.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Premierul Ludovic Orban, despre măsurile luate în calcul pentru lupta cu epidemia de coronavirus


 

Întrebat ce măsuri vor fi luate pentru a evita aglomerația și răspândirea noului coronavirus pe litoral, premierul Ludovic Orban a răspuns: „Am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”.

El a mai adăugat că pe plajă ar putea fi impusă distanțarea fizică pentru toate persoanele, în condițiile în care este greu de verificat dacă oamenii dintr-un grup fac parte din aceeași familie sau nu. 

Mai mult decât atât, o altă măsură ce ar putea fi luată de către autorități se referă la a limita programul teraselor.

În aceeași serie de declarații de presă, prim-ministrul a subliniat că nu dorește reintroducerea stării de urgență și nici impunerea de măsuri care să afecteze activitatea economică din România.
 

România, cinci zile la rând cu câte peste 1.000 de cazuri noi de COVID-19 confirmate la fiecare 24 de ore


 

Mesajul premierului vine la capătul a cinci zile consecutive cu câte peste 1.000 de cazuri noi de COVID-19 confirmate la fiecare 24 de ore. Datele din ultimele zile au dus bilanțul total al epidemiei de coronavirus la 44.798 de îmbolnăviri despitate și 2.187 de decese legate de coronavirus la nivel național.

Prim-ministrul a subliniat, și vineri, că deși „nu e cazul să ne gândim” la o nouă etapă de relaxare de restricții, autoritățile nu își doresc nici să mai afecteze activitatea economică.Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

„Nu e cazul să ne gândim la relaxare, dar nu ne dorim nici restricţii şi, mai ales, nu ne dorim să mai afectăm economia în niciun fel. Economia trebuie să funcţioneze, în fiecare săptămână adoptăm toate actele normative pentru a transpune în practică planul de relansare economică", a declarat Orban, potrivit Agerpres.

El a transmis populației „să se protejeze, să respecte normele de protecţie sanitară. Sunt lucruri simple. (...) Dacă ne îmbolnăvim, ducem boala acasă şi îi îmbolnăvim, în primul rând, pe cei dragi. (...) Trebuie să fim responsabili şi să ne păzim de acest virus pervers”.

 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban