Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Premierul Ludovic Orban: Ultimul lucru de care are nevoie România acum este o nouă moțiune de cenzură a PSD

Premierul Ludovic Orban: Ultimul lucru de care are nevoie România acum este o nouă moțiune de cenzură a PSD

Un articol de: Vladimir Ionescu - 04 Sep 2020, 17:54
Premierul Ludovic Orban: Ultimul lucru de care are nevoie România acum este o nouă moțiune de cenzură a PSD Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

România are nevoie de un guvern stabil implicat, care să rezolve problemele cetățenilor și să se lupte cu toate instrumentele legale pentru a stăvili răspândirea virusului și pentru relansarea economică, susține prim-ministrul Ludovic Orban.
 

„Ultimul lucru de care are nevoie România acum este o nouă moțiune de cenzură a PSD”, a spus premierul Ludovic Orban


 

„Asta mi se pare un semn de neseriozitate şi de iresponsabilitate. S-a văzut foarte clar că nu au reuşit, cele două PSD-uri nu au reuşit să adune cvorumul necesar pentru moţiune. Acum, şi-au mai dat afară cinci parlamentari sau câţi şi-au dat afară, nici nu s-au uitat că unii aveau certificate medicale, erau...în fine, nu mă interesează ce face PSD. Cert este că ultimul lucru de care are nevoie România acum este o nouă moţiune de cenzură a PSD. România are nevoie de un guvern stabil implicat, care să rezolve problemele cetăţenilor, care să împingă economia înainte, care să se lupte cu toate instrumentele legale pentru stăvilirea răspândirii virusului şi pentru relansarea economică”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă PNL se bazează pe o majoritate parlamentară în eventualitatea unei moțiuni de cenzură, premierul Ludovic Orban a afirmat: „Majoritatea se manifestă, la această moţiune de cenzură s-a văzut foarte clar că avem o majoritate, sper ca ea să se manifeste şi în procesul de legiferare şi, de asemenea, să se manifeste la orice altă aventură a PSD”.
 

„Va fi vot pe moțiune”, afirma anterior Marcel Ciolacu (PSD)


 

Mesajul premierului vine în contextul în care, luni, Marcel Ciolacu, președintele PSD, sublinia că Guvernul nu va putea evita un vot pentru o moțiune de cenzură din partea PSD – indiferent dacă va fi vorba de actuala moțiune sau de una depusă în sesiune ordinară.

„Suntem în opoziţie, am introdus o moţiune de cenzură. Cu adevărat, pentru prima dată în România a fost introdusă în sesiune extraordinară. Nu consider că este un eşec, deoarece în acest moment nu avem un vot. Nu ne aşteptam ca parcursul până la votul pe moţiune să fie atât de lung. (...) Ştim şi noi şi domnul Orban că dacă această moţiune ajunge la vot, trece. (...) Avem dreptul, constituţional, ca să depunem o moţiune de cenzură în sesiune ordinară. Nimeni nu poate să ia acest drept opoziţiei. (...) Va fi vot pe moţiune. Că va fi pe această moţiune, că va fi pe o moţiune în sesiunea ordinară, până la urmă nu vor putea evita”, spunea Marcel Ciolacu, la Antena 3.

El adăuga că, din punct de vedere politic, pentru actuala moțiune se așteaptă decizia CCR, pentru care un prim termen este fixat pe 15 septembrie, astfel că probabil se va prefera soluţia depunerii unei noi moţiuni, în sesiunea ordinară. 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban