Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Premierul Orban, la evenimentul dedicat eroilor martiri de la Ateneul Român: „Comemorăm acele zile teribile, pline de tragism și măreție, și ne dăm seama că Revoluția face parte din noi înșine” (VIDEO)

Premierul Orban, la evenimentul dedicat eroilor martiri de la Ateneul Român: „Comemorăm acele zile teribile, pline de tragism și măreție, și ne dăm seama că Revoluția face parte din noi înșine” (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 22 Dec 2019, 12:40
Premierul Orban, la evenimentul dedicat eroilor martiri de la Ateneul Român: „Comemorăm acele zile teribile, pline de tragism și măreție, și ne dăm seama că Revoluția face parte din noi înșine” (VIDEO) Politică

Revoluția Română, „singura pentru care s-a vărsat sânge în 1989”, a rămas vine în memoria noastră, precum și în cea europeană, a declarat premierul Ludovic Orban, duminică, 22 decembrie, la evenimentul organizat de Guvernul României la Ateneul Român pentru comemorarea eroilor martiri de acum 30 de ani.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

„Privim imaginile expuse în expoziție, comemorăm acele zile teribile, pline de tragism și măreție, și ne dăm seama că Revoluția face parte din noi înșine. Înțelegem că pentru cei care putem să ne considerăm generația Revoluției, cei 30 de ani care au trecut nu ne-au șters din minte nici suferința, nici speranța, nici hotărârea, nici emoția acelor zile și nopți febrile. Așa cum s-au întipărit pentru totdeauna în destinul țării acele zile și nopți, care i-au descris drumul spre democrație și libertate, tot așa au supraviețuit în inima și mintea fiecăruia dintre concetățenii noștri memoria oamenilor simpli, care s-au ridicat la luptă împotriva comunismului”, a declarat premierul Ludovic Orban, la Ateneul Român.

Guvernul Orban organizează, duminică, 22 decembrie, un eveniment la Ateneul Român, prin care dorește să marcheze 30 de ani de la Revoluție. Președintele Klaus Iohannis participă și el, transmite news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, instituţia marchează, duminică, de la ora 12.30, împlinirea a 30 de ai de la Revoluţia din decembrie 1989.

Evenimentul are tematica „30 de ani de libertate” şi constă în vernisajul unei expoziţii foto-documentare, dedicată eroilor Revoluţiei Române din 1989, urmat de un concert vocal-simfonic Requiem de Mozart, susţinut de Orchestra şi Corul Filarmonicii ”George Enescu”.

La eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai asociaţiilor de revoluţionari, ai instituţiilor publice, societăţii civile, mediului de afaceri, personalităţi din domeniile culturii, sportului,  parlamentari şi europarlamentari, membri ai misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti, reprezentanţi ai cultelor religioase, membri ai Guvernului.

 Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Ateneul Roman