Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Premierul Victor Ponta are gradul de căpitan în rezervă al Armatei Române

Premierul Victor Ponta are gradul de căpitan în rezervă al Armatei Române

Un articol de: B1 TV - 28 Iun 2012, 16:37
Premierul Victor Ponta are gradul de căpitan în rezervă al Armatei Române Foto: ghimpele.ro Politică

Scandalul avansărilor în grad continuă. De data aceasta, protagonistul este chiar premierul Victor Ponta, care, potrivit biroului de presă al Ministerului Apărării Naţionale, are grad de căpitan în rezervă.

Informaţia a fost furnizată în urma unei solicitări înaintate de Ziare.com. Potrivit sursei citate, premierul a absolvit Colegiul Naţional de Apărare în 2002, informaţie pe care a scos-o de curând din CV-ul oficial.

Însă, el nu a terminat vreo şcoală militară, astfel încât avansarea sa a fost făcută, la secret, de MApN, mai scriu jurnaliştii de la Ziare.com.

Sute de politicieni dar şi alţi oficiali ai statului român au fost înaintaţi în grad, în ultimii 18 ani, doar pe baza faptului că ocupau funcţii publice. Printre aceştia se numără şi actualul premier al României, Victor Ponta, care are grad de căpitan în armată, scriu jurnaliştii de la Ziare.com.

Informaţia a fost confirmată de biroul de presă al Ministerului Apărării Naţionale, în urma unei solicitări înaintate de Ziare.com. Conform documentului,  Victor Ponta are gradul de căpitan în rezervă, specialitatea justiţie militară.

Premierul a absolvit Colegiul Naţional de Apărare în 2002, informaţie pe care a scos-o de curând din CV-ul oficial, mai scriu jurnaliştii site-ului anterior menţionat. Ei mai spun că Ponta nu a terminat vreo şcoală militară, astfel încât avansarea sa a fost făcută, la secret, de MApN, care l-a ridicat în grad din postura de civil a acestuia.

Potrivit preşedintelui Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, Costică Canacheu, mulţi politicieni români au primit grade sau au fost avansaţi în grad doar pentru că au absolvit cursuri de trei luni sau şase luni la Colegiul Naţional de Apărare.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat  recent că a a înfiinţat o comisie care va analiza fiecare caz de înaintare în grad al ofiţerilor superiori. Acesta a avansat şi o cifră: numai în perioada 2010-2012, au fost înaintate în grad peste 2.700 de persoane, însă nu toate avansările ar fi fost făcute oneros.

Victor Ponta, căpitan în rezervă
Embed:

 

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   scandal